Tehnicianul Sam Allardyce a fost numit în luna iunie pe banca Angliei, salariul său fiind de aproape 3,5 milioane de euro pe an, plus bonusuri. Totuşi, s-a lăsat corupt de un grup de ziarişti care au pretins că sunt investitori din Asia şi acum a părăsit postul ruşinat, dar şi plătit cu peste 1 milion €.


Sam Allardyce a “reuşit” să devină omul cu cel mai mic mandat ca selecţioner al Albionului. A stat doar 67 de zile în funcţie şi a condus un singur meci, cel cu Slovacia, 1-0, din preliminariile CM 2018. El a fost filmat de ziariştii de la “Daily Telegraph”, care s-au dat drept oameni de afaceri din Asia şi ar vrea să evite regulile impuse de federaţie în privinţa transferurilor, mai exact cea care specifica faptul ca un jucător să aparţină şi unui terţ. Allardyce le-a spus că va merge în Singapore şi Hong Kong pentru a-i învăţa ce au de făcut pentru suma de 460.000 de euro. 

În timpul discuţiei, el i-a criticat pe cei care au condus naţionala în timpul Euro 2016, dar şi pe federali pentru că au investit prea mult în noul stadion Wembley. Imediat, jurnaliştii au difuzat filmarea ascunsă şi şefii Federaţiei l-au demis, însă i-au achitat despăgubiri de circa 1.160.000 de euro. “A fost o prostie din partea mea. Mă duc să reflectez, dar nu mă retrag din fotbal. Am fost la întâlnirea respectivă pentru a ajuta un prieten, însă… acum plătesc consecinţele. Îmi cer scuze tuturor”, a spus antrenorul de 61 de ani în timp ce părăsea casa din Anglia pentru a-şi lua o perioadă de vacanţă la vila sa din Spania.  

selectioner-2-451521551.jpg

selectioner Anglia, demis, scandal, coruptie, un milion euro
Allardyce a condus Anglia un singur meci
 
 
Loading...