Daţi-le o căruţă de goluri!

Ultima actualizare:
Meci Andorra- România
Meci Andorra- România

Şase puncte şi goluri cât mai multe în poarta Andorrei şi Estoniei. Acesta e obiectivul tricolorilor lui Victor Piţurcă în ultimele două partide din preliminariile Cupei Mondiale. Chiar şi-aşa, calificarea României la baraj depinde de rezultatele Olandei cu Ungaria şi Turcia.

În ultimii 15 ani, de la turneul final din 1998 din Franţa, naţionala nu s-a aflat niciodată atât de aproape de un Campionat Mondial. În actualele preliminarii, România a dus o luptă cot la cot cu Ungaria şi Turcia, iar acum aşteaptă jocul rezultatelor pentru a prinde un loc la barajul din noiembrie.

Bineînţeles, toate calculele pleacă de la cele şase puncte pe care ar trebui să le obţinem lejer din „dubla" cu Andorra (vineri, în deplasare) şi Estonia (marţea viitoare, acasă).

Din nefericire, la finalul grupei, primul criteriu de departajare la egalitate de puncte e golaverajul general, capitol la care suntem bătuţi deocamdată atât de Turcia cât şi de Ungaria.

Foto: Răzvan Păsărică

Meci Andorra- România
Meci Andorra- România

„Ne trebuie o căruţă de goluri. Avem nevoie de concentrare pentru a marca la fiecare ocazie", a fost mesajul transmis jucătorilor de preşedintele FRF, Mircea Sandu. „N-am mai fost la Mondiale de 15 ani. Ar cam fi timpul!", a completat „Naşul", simţind iz de calificare.

Nu la fel de optimist s-a arătat selecţionerul, Piţurcă pregătindu-şi deja scuzele în cazul în care „căruţa de goluri" de care a vorbit Mircea Sandu nu va fi răsturnată în cele două meciuri.

„Cu Andorra nu va fi uşor, Olanda a înscris greu contra lor, abia în minutul 50. Şi cu Estonia va fi la fel de dificil. România nu are o echipă capabilă să marcheze foarte multe goluri unei formaţii de valoare medie, cum e Estonia", a declarat Piţi.

La felul cum se prezintă clasamentul, lupta la golaveraj se va da în ultima etapă între România şi Turcia (Ungaria iese din calcule dacă nu bate vineri în Olanda, ceea ce e puţin probabil).

Deocamdată, otomanii au un avans de şase goluri (ei +7, noi +1), care va creşte în situaţia unor victorii cu Estonia şi Olanda. Rezultă că, pentru a nu sta la mâna altora, România are nevoie să câştige meciurile cu Andorra şi Estonia la o diferenţă cumulată de cel puţin 10 goluri. În caz contrar, calificarea noastră la baraj depinde de un rezultat pozitiv al Olandei în Turcia.

Dincolo de goana după goluri anunţată de tricolori, şansele României depind şi de felul în care olandezii (deja calificaţi) vor trata meciurile cu Ungaria şi Turcia. „Portocala Mecanică" are însă un motiv întemeiat să tragă tare.

Mai exact, dacă va pierde una din cele două partide, Olanda ar putea rata prezenţa în urna capilor de serie la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial de anul viitor.

Portari

Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Bogdan Lobonţ (AS Roma), Cristian Bălgrădean (Dinamo);

Fundaşi

Alexandru Măţel (Astra), Srgian Luchin (Dinamo), Valerică Găman (Astra), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Florin Gardoş (Steaua), Vlad Chiricheş (Tottenham), Răzvan Raţ (West Ham), Iasmin Latovlevici (Steaua);

Mijlocaşi

Gabriel Torje (Espanol Barcelona), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Alexandru Bourceanu (Steaua), Ovidiu Hoban (Petrolul), Dragoş Grigore (Dinamo), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Cristian Tănase (Steaua);

Atacanţi

Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Gheorghe Bucur (Kuban Krasnodar), Gheorghe Grozav (Terek Groznîi), Ciprian Marica (Getafe), Claudiu Keşeru (Bastia).

Sistemul de joc cu Andorra

"Nu rezolvi nimic dacă joci cu mai mulţi jucători ofensivi. Nu câştigăm la scor doar dacă bag 4-5 atacanţi".

Mutu,  neconvocat

"Ne lipseşte un jucător de valoarea lui Adrian Mutu, dar acel Mutu care a fost odată".

Posibilitatea ca steliştii să refuze convocările

"O să am o discuţie cu ei. Eu cred că au fost vorbe aruncate în vânt. Cine nu vrea la naţională, să anunţe oficial asta".


    Meci Andorra- România
Meci Andorra- România
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net