Daum a explicat cum vrea să bată Polonia!

Ultima actualizare:

    Cristoph Daumfoto: Dorin Constanda
Cristoph Daumfoto: Dorin Constanda

Selecţionerul României Cristoph Daum a prefaţat meciul de vineri cu Polonia. Neamţul a "atins" mai multe aspecte legate de naţională şi partida cu leşii.

…despre mentalitate: “Pentru mine tot timpul e o surpriză faptul că nu puteţi vedea că lucrurile pot fi pozitive. De ce porniţi întotdeauna de la idei negative, critice? Da, este posibil, nu e greşit, dar gândiţi-vă şi la faptul că împreună cu suporterii putem deveni foarte puternici. Gândiţi-vă cum putem munci împreună, astfel încât văzând ce facem pe teren fanii să spună: această echipă luptă pentru mine, această echipă aleargă pentru mine, dând totul.Suporterii cu puterea lor pot face diferenţa... Dar aici prima idee e întotdeauna critică, nu ştiu de ce. În Germania se spune: avem meci acasă, o să câştigăm, cu suporterii în spate suntem foarte puternici. În Turcia: acasă, cu suporterii noştri, adversara nu are nicio şansă. În Belgia: acasă suntem foarte puternici. În România spunem: aoleu, fii atent, suporterii sunt critici. Cred că e ceva de care nu avem nevoie. Trebuie să arătăm cine suntem şi eu cred în ţara asta, în fotbal ca parte a acestei ţări, în viitorul lui fantastic. Şi lucrăm pentru asta, iar vineri vom mai face un pas în acest sens. Dacă am fi uniţi, cred că am fi foarte puternici".

…despre meciul cu Polonia: “Cred că avem şansa de a ne dovedi calităţile în faţa unei echipe europene de nivel înalt. Am oferit toate informaţiile necesare echipei. Am discutat cu jucătorii individual şi în grup. Au fost şi activităţi de team building şi acestea vor continua pentru că eu consider că sunt esenţiale în pregătire. Munca şi spiritul echipei sunt pentru mine elemente importante, alături de calitatea individuală. Abia aştept ca împreună cu suporterii noştri să obţinem ceva ce foarte puţini se aşteaptă. Cred în spiritul echipei, în calitatea acestor jucători şi suntem optimişti, chiar dacă ştim că Polonia are jucători cu o calitate individuală excelentă. Toată lumea a văzut că Lewandowski marchează, trebuie să ne concentrăm asupra lui, dar sunt şi alţi jucători de excepţie. Avem nevoie de o muncă de echipă, de o bună interacţiunie pentru a controla aceşti jucători şi a ne crea şanse de a marca”.

…despre lotul adversarilor: “Polonia are 20 de jucători foarte buni, nu ştiu dacă va conta că lipseşte unul. Ok, dacă e Lewandowski acela, aş vedea o latură pozitivă pentru noi. Altfel, au suficiente alternative şi oricine ar intra în loc ne va solicta tot ce e mai bun din noi”.

…despre situaţia lui Săpunaru: În ceea ce-l priveşte pe Săpunaru, nu ştiu exact care e situaţia lui exactă, nu am vorbit cu doctorul. Are o tendinită, ceva probleme le un tendon din cauza faptului că a jucat multe meciuri. Vom vedea cum va evolua zilele următoare. Acum nu pot să spun  dacă va juca sau nu, mai avem două zile şi un departament medical excepţional care-l tratează. Vom vedea cum va fi vineri”.

…despre problemele lui Alibec: “Medicul echipei naţionale a stabilit că Alibec nu poate să ne ajute şi i-am permis lui Denis să meargă la clubul la care evoluează pentru recuperare. Nu este ceva serios, în câteva săptămâni va fi apt sută la sută”.

…despre neconvocarea lui Tamaş: “Am vorbit în ultimele zile cu Tamaş, ştie opinia mea despre el, dar e un moment în care îi avem pe Săpunaru, Moţi, Chiricheş, Grigore, Ţiru, avem cinci jucători pe această poziţie. Am vorbit cu el, ştiu că a jucat foarte bine pentru Steaua, dacă avem probleme va veni la lot, el nu va avea probleme de adaptare”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net