Daum, până în 2020

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu are în continuare încredere în Christoph Daum
Răzvan Burleanu are în continuare încredere în Christoph Daum

Christoph Daum a fost instalat în vară pe banca echipei naţionale, acordul fiind valabil până în 2018, iar ca obiectiv fixat e calificarea la Mondialul din Rusia. Federalii sunt mulţumiţi de activitatea neamţului şi doresc să-i propună prelungirea contractului pentru încă doi ani.

Christoph Daum, 62 de ani, a bifat trei meciuri ca selecţioner al României, având o victorie şi două remize. Şefii de la Casa Fotbalului sunt mulţumiţi de prestaţia sa, iar secretarul general al FRF, Gabriel Bodescu, a anunţat la Digi Sport: “Federaţia Română de Fotbal are încredere în tot ceea ce face antrenorul. Prin vocea preşedintelui Răzvan Burleanu s-a anunţat că vom merge cu dumnealui mai departe, până în 2020. A pornit pe un drum şi a pornit un proces de reconstrucţie. Răzvan Burleanu şi-a exprimat acest punct de vedere, în care a fost foarte clar: trebuie să-i acordăm încredere, pentru că trebuie să avem continuitate”. Un atu al lui Daum în faţa federalilor a fost faptul că a adus metode noi de pregătire şi-n special a mizat pe tineri, cum ar fi Răzvan Marin, Benzar sau Rotariu, puşti care au avut prestaţii apreciate. În aceste condiţii, indiferent dacă Daum va duce echipa naţională la turneul final din Rusia, va avea garantat postul şi pentru preliminariile EURO 2020. Următorul test al neamţului va fi luna viitoare, în Campania de calificare la CM 2018, contra Poloniei, meci în care este posibil să lipsească Alex Chipciu. El a fost accidentat în jocul cu Kazahstan, în schimb ceilalţi jucători care au avut de suferit la Astana, Săpunaru şi Grigore, vor putea evolua. “Se stă cel puţin trei săptămâni la o ruptură musculară, o să încep un program special de recuperare. Mi-aş dori să joc împotriva Poloniei, fiindcă ţin foarte mult la naţională şi vreau să ajungem al Mondiale. M-am accidentat degeaba. Nu a dat nici penalty, nici nu am câştigat în Kazahstan”, a spus Chipciu. El a completat: “Avem şanse la calificare, încă se joacă totul, suntem la două puncte de Polonia şi Muntenegru. Avem meci acasă cu Polonia şi acum ar trebui să batem, dar nu trebuie să fie o presiune în plus pe noi”.

Iordănescu a propus alt antrenor

simeon stalpnicul png

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a anunţat că el l-a vrut pe Gică Hagi ca urmaş şi nu ar fi dorit ca un străin să-i conducă pe tricolori. “Nu ştiu dacă a fost cea mai bună soluţie. Nu ştiu dacă fotbalul nostru era pregătit pentru un antrenor străin. Puteam alege foarte bine din fotbalul nostru şi mă refer la Hagi, Reghe, Dan Petrescu, Andone… Am fost întrebat pe cine văd selecţioner după ce plec şi am pronunţat numele Hagi, iar preşedintele FRF nu a avut o reacţie de respingere sau de împotrivire”, a spus “Generalul”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net