Daum: "Plec acum sau stau până în 2020"

Ultima actualizare:

    Daum
Daum

Selecţionerul Christoph Daum are viitorul incert pe banca "tricolorilor", el aproape ratând obiectivul principal: calificarea la CM 2018.

"Nu depinde de mine, contractul meu se termină la finalul acestui an. Vom vorbi despre contract. Am discutat cu membrii Comisiei Tehnice şi ar trebui să facem astfel de rapoarte mai des, pentru o mai bună înţelegere privind ce fac antrenorii de la juniori, de la tineret, de la echipa A. Marcel Puşcaş a spus: Ce discutăm noi, aici? Sunt numai două opţiuni, să ne oprim acum şi să aducem un nou selecţioner sau să continuăm. Cred că preşedintele va asculta părerile comitetelor, îşi va forma o opinie şi apoi va decide. Dacă mă întrebaţi pe mine, sunt două variante: să ne oprim chiar acum sau să continuăm până în 2020", a spus neamţul.

Apoi, a detaliat: "Cred că este important pentru membrii Comitetului Executv să aibă un <feedback> despre conceptul lui Christoph Daum. Cum înnoim lucrurile în şi în jurul echipei naţionale, care este structura organizatorică, responsabilităţile care sunt, cum merge acest proces, să aibă o imagine de ansamblu mai bună asupra muncii noastre, a planificării. Vrem să mergem mai departe cu înnoirea acestei echipe, obţinând rezultate mai bune, performanţe poate la fel cum am văzut în meciul cu Chile, care a fost pentru mine pimul <feedback> pozitiv că se dezvoltă cevă. A fost doar un meci, dar mi-a dat o perspectivă optimistă despre viitorul echipei naţionale a României cu privire la performanţă şi rezultate. Asta am discutat şi cred că toată lumea înţelege acum acest proces, care are nevoie de mai mult timp, de un pic de răbdare. Ştiu că toată lumea vrea totul ieri sau astăzi şi ar fi fost mai fericită şi satisfăcută dacă aveam patru pucnte în plus. Eu încă sunt încrezător în acest proces de înnoire şi am explicat cât de clar am putut ceea ce dorim să facem în următoarele luni cu echipa naţională şi cu jucătorii în plan individual. Am avut un răspuns excelent pentru că toate întrebările care mi s-au pus au arătat că m-au umărit cu adevărat. Au urmărit şi au întrebat lucruri specifice despre ce înseamnă să instaurezi standarde înalte de performanţă, să construieşti o echipă în jurul echipei, coordonarea nu numai între jucători, ci şi între membrii stafului. Cred că acum au o mai bună înţelegere cu privire la ceea ce înseamnă adaptarea pas cu pas la un stil de perfromanţă vest-european".

"Ca antrenor trebuie să fii optimist, dar sunt situaţii când îndoiala vine, <e calea corectă, ce poţi face mai bine?>, treci printr-un proces de autocritică. Nu sunt aici ca să am un loc de muncă, sunt aici ca să dezvolt fotbalul românesc. Pe de altă parte, e nevoie de cele mai bune rezultate. Aşa este, mă gândesc şi eu în unele momente ce pot să fac mai bune. Meciul cu Chile mi-a arătat că merită să continui şi să construiesc o nouă echipă. Avem jucători cu potenţial. Eu îmi voi respecta contractul, celelalte lucruri nu sunt în controlul meu", a mai spus el.

Daum pleacă la Munchen, pentru a-l urmări pe Vlad Chiricheş jucând pentru Napoli la Audi Cup, apoi se va deplasa în Spania, pentru a o vedea pe Dinamo în returul cu Athletic Bilbao.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net