Daum schimbă echipa din temelii

Ultima actualizare:
Antrenamentele neamţului  sunt scurte, dar intense
Antrenamentele neamţului sunt scurte, dar intense

FRF l-a pus selecţioner pe Christoph Daum pentru a şterge din memoria fanilor chinuiala de joc din “erele glaciare” Iordănescu şi Piţurcă. Germanul şi-a asumat rolul de alchimist, dar diseară va efectua chiar mai multe modificări decât avea în gând iniţial.

Daum a venit cu o filosofie de joc mai ofensiv, fără improvizaţii şi cu titulari apţi 100% fizic. Dacă nu s-ar abate de la aceste principii, atunci schimbările de prim-rang ar fi dispariţia unui închizător din cei doi folosiţi obsedant de predecesorii săi, implementarea lui Andone ca şef al atacanţilor centrali şi schimbarea căpitanului. Totuşi, accidentările de ultim moment l-au dat puţin mai mult peste cap şi îl obligă şi la alte modificări, care vor duce la alcătuirea unui prim 11 ce poate părea experimental. Astfel, dacă ne raportăm la ultimul joc oficial, cel cu Albania, de la Euro 2016, cinci jucători din cei 11 care au început la Lyon vor dispărea din diferite cauze. Tătăruşanu s-a accidentat la Fiorentina şi va fi înlocuit cu Lung junior sau Pantilimon. Logic ar trebui să joace primul, dar şi rezerva eternă de la Watford e pe placul lui Daum.


    Antrenamentele neamţului  sunt scurte, dar intenseFoto: David Muntean
Antrenamentele neamţului sunt scurte, dar intenseFoto: David Muntean

Apoi, Chiricheş, care s-a accidentat şi el, dar la Mogoşoaia, îi va lăsa locul lui Cosmin Moţi, fundaşul lui Ludogoreţ primind în sfârşit o şansă la naţională. De asemenea, în banda stângă, fără Răzvan Raţ, Filip pare titular 100%, în detrimentul improvizaţiei Măţel, care e de meserie fundaş dreapta. De la mijloc în sus se vor schimba liniile din 2-3-1, în 3-3. Astfel, doar Hoban va mai rămâne închizător clasic, încadrat de Popa şi Chipciu, iar în atac vor juca Stanciu, Andone şi Stancu, cu vârful lui Deportivo la Coruna puţin mai împins. Până la ora jocului mai pot apărea însă surprize. Săpunaru poate fi zburat şi el din primii 11 de Măţel, jucător cu aport mai mare pe faza ofensivă. De asemenea, dinamovistul Rotariu a fost încercat foarte mult la antrenamente şi va apărea cel puţin în a doua repriză. Probabil la fel ca Torje şi Keşeru. Indiferent de ce va alege Daum în cele din urmă, rămâne să sperăm că va fi suficient pentru a învinge Muntenegru şi a pleca cu dreptul în campania pentru Mondialul din 2018.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net