Autoritatea Aviatică Civilă britanică (CAA) a anunţat că pilotul David Henderson (66 de ani) a fost inculpat în cazul accidentului soldat cu decesul fotbalistului Emiliano Sala (28 de ani). Acesta este învinuit în special de neglijenţă, ceea ce a pus în pericol zborul respectiv, în 18 şi 19 ianuarie 2019. Și se va prezenta în 26 octombrie la un tribunal din Cardiff.


Potrivit presei britanice citată de lequipe.fr, Henderson ar fi luat legătura cu pilotul David Ibbotson pentru ca acesta să facă deplasarea de la Cardiff la Nantes şi retur, la începutul anului 2019. Avionul de tip Piper Malibu s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, în 21 ianuarie 2019. Epava a fost găsită la 3 februarie, iar apoi autorităţile au anunţat că au recuperat din epavă trupul neînsufleţit al lui Emiliano Sala. Trupul pilotului Ibbotson nu a fost găsit.
Într-un raport publicat în martie 2020, Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a notat că avionul a dispărut de pe radar şi s-a prăbuşit în apă probabil în timpul unor manevre pentru evitarea unor condiţii meteo dificile. Nici pilotul şi nici avionul nu aveau licenţele sau autorizaţiile pentru zbor comercial.
În ianuarie 2019, Emiliano Sala semnase un contract pe trei ani și jumătate cu echipa din Cardiff, care se află pe locul 18 (antepenultimul) în Premier League (liga 1 engleză). Formația galeză plătise 17 milioane de euro pentru argentinian, sumă ce ar fi trebuit să fie împărțită de Nantes și Bordeaux. Sala a mers la fosta lui echipă și și-a luat la revedere de la colegii săi printre care s-a aflat și portarul Ciprian Tătărușanu, făcând și o fotografie alături de ei. Apoi s-a îmbarcat în avionul de tip Piper Malibu alături de pilot și de o altă persoană. 

 
 
Loading...