De 6 ani n-am bătut acasă o echipă mare

Ultima actualizare:

    Faza golului marcat  de Marica în meciul  câştigat contra  Bosniei cu  scorul de 3-0FOTO: Sportpictures.eu
Faza golului marcat de Marica în meciul câştigat contra Bosniei cu scorul de 3-0FOTO: Sportpictures.eu

Peste două zile, la Cluj-Napoca, naţionala lui Daum e nevoită să treacă de un adversar redutabil, Danemarca. Un succes similar în faţa propriilor suporteri a fost realizat acum şase ani, pe vremea selecţionerului Răzvan Lucescu.

În ultimul deceniu, marile victorii ale României în meciurile oficiale de acasă au venit cu ţârâita. În 2007 am surprins Olanda lui Van Basten la Constanţa (1-0) cu un gol din ofsaid dat de Goian, pentru ca în 2011 să spulberăm generaţia de aur a Bosniei cu 3-0 (goluri Mutu şi Marica, ultimul cu o dublă), ex-iugoslavii având o echipă de temut la acea vreme. 

În afara acestor două excepţii, fanii naţionalei noastre s-au bucurat pentru victorii insignifiante, cu naţionale gen Luxemburg, Andorra, Estonia şi Feroe. E adevărat, am mai bătut Ungaria şi Irlanda de Nord, formaţii calificate în optimi la Euro 2016, dar care n-au anvergura de acum a Danemarcei, o forţă de tradiţie în fotbalul european.

Surprinzător, bilanţul victoriilor importante realizate în deplasare în partidele oficiale este mult mai ofertant în istoria recentă a tricolorilor. Să ne aducem aminte că România a reuşit în 2012 să se impună în Turcia, iar în 2014 în Grecia (de fiecare dată la limită, cu 1-0), contra unor naţionale de top, considerate mai bune decât noi la ora meciurilor.

Acum 10 ani am bătut Olanda

simeon stalpnicul png

În urmă cu un deceniu, în 2007, România a învins pe teren propriu, la Constanţa, Olanda. Scorul final a fost de 1-0, gol Dorin Goian. Pentru fundaş a fost „golul vieţii”, aşa cum singur a recunoscut. Rezultatul de atunci a însemnat calificarea „tricolorilor” la Euro 2008.

Stancu ratează meciul cu Danemarca


    Stancu  e golgeterul  naţionalei FOTO: Sportpictures.eu
Stancu e golgeterul naţionalei FOTO: Sportpictures.eu

Bogdan Stancu s-a prezentat printre „tricolori” cu probleme medicale, iar antrenorii şi medicii echipei naţionale au decis că nu poate fi refăcut până duminică, atunci când e jocul României cu Danemarca. „Motanul” s-a întors la echipa de club, Bursaspor, şi va continua recuperarea sub îndrumarea staff-ului turcilor. Altfel, restul lotului e valid şi gata pentru partida decisivă cu danezii. “În afară de Bogdan Stancu, ceilalţi sunt valizi. Avem un plan sau chiar două de rezervă şi, în funcţie de ce se va întâmpla pe teren, vom acţiona. Am mare încredere în lotul pe care l-am selectat, cred că este pentru prima dată când avem cea mai bună calitate şi ritm de joc la toţi băieţii. Primul gând este clar pentru trei puncte. Un egal te menţine teoretic în lupta pentru locul secund, dar nu ne interesează acest lucru”, a spus secundul Ionuţ Badea.

Victoriile României pe teren propriu în ultimul deceniu

An    Meci    Scor

2015    România – Feroe    1-0

2014    România – Irlanda de Nord    2-0

2013    România – Estonia    2-0

2013    România – Ungaria    3-0

2012    România – Andorra    4-0

2011    România – Bosnia    3-0

2011    România – Luxemburg    3-1

2009    România – Feroe    3-1

2007    România – Albania    6-1

2007    România – Olanda    1-0

2007    România – Luxemburg    3-0

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net