De Amorim, ultima victimă a „lagărului” FCSB

Ultima actualizare:

    Brazilianul a plecat la Kayseri cu lacrimi în ochi, dar nu de regret, ci de bucurie că a încheiat cea mai urâtă perioadă din viaţa lui. Nu e primul care face astaFoto Click!
Brazilianul a plecat la Kayseri cu lacrimi în ochi, dar nu de regret, ci de bucurie că a încheiat cea mai urâtă perioadă din viaţa lui. Nu e primul care face astaFoto Click!

FCSB este echipa care în ultima vreme a propulsat cei mai mulţi jucători spre fotbalul mare, dar şi cea care a blocat cele mai multe cariere. În roşu şi albastru e bine doar când îţi merge jocul şi oferi şansa patronului spre un profit gras, dar când traversezi o perioadă mai slabă, eşti masacrat în piaţa publică. De Amorim este doar ultimul din categoria nefericiţilor care au scăpat de FCSB sub depresie.

Brazilianul în vârstă de 26 de ani a fost transferat în 2016 de la Astra la pachet cu Fernando Boldrin pentru un total de un milion de euro. Cum s-a întâmplat cu prima jumătate din această afacere ştim, el fiind deja la Kayseri unde a făcut minuni în tur sub comanda lui Marius Şumudică. Deşi nu era nici el ce sperase Becali la momentul transferului, Amorim a mai rămas o jumătate de an, pentru că încă nu confirmase Man şi nu ajunseseră Tănase şi Budescu. După exploziile acestora, moşierul din Pipera nu mai avea nevoie de brazilian şi trebuia să-l umilească pentru a-l face să plece în condiţiile sale, adică pe nimic.


    Becali a făcut mult bine, dar şi mult rău. Comportamentul de moşier e o partea neagră a personalităţii sale, iar cei care au avut partea de ea au suferit enorm la FCSBFoto Click!
Becali a făcut mult bine, dar şi mult rău. Comportamentul de moşier e o partea neagră a personalităţii sale, iar cei care au avut partea de ea au suferit enorm la FCSBFoto Click!

După luni de calvar, s-a făcut! Amorim merge după Şumudică la Kayseri şi se închină şi cu limba în gură să nu mai aibă parte de aşa ceva vreodată în carieră. „În ultimele 6 luni am fost numai trist. Din păcate, nu am fost respectat. Am ajuns să joc în Liga a 3-a, cea mai urâtă perioadă din viaţa mea. Aşa a fost regula la club. Ai mei citeau ziarul, vedeau la TV ce se spune despre mine şi erau îndureraţi. Mă întrebau soţia, mama, sora: «Ce ai, de ce eşti mereu trist?». Păi, eu sufeream în interior şi voiam să nu se vadă, mă prefăceam, dar ele citeau în mine durerea. Plângeam de nervi când eram singur ”, a declarat De Amorim după ce a semnat cu turcii.

Arlauskis şi Papp au păţit la fel

Mijlocaşul nu e însă decât ultimul dintr-un lung şir de jucători care au simţit pe pielea lor strategia aplicată de Gigi Becali. „M-au afectat problemele care au fost la Steaua. Am fost tratat oribil. Dar nu plîngeam în public, plângeam acasă”, a declarat Paul Papp, campion cu Steaua în 2015. Giedrius Arlauskis, în aceeaşi echipă câştigătoarele a ultimului titlu pentru FCSB, n-a avut parte de mai bine, clasic, pentru că nu a vrut să-şi prelungească contractul. „Am avut multe probleme în interior. Ştie toată lumea cine făcea echipa. Nu e posibil să se întâmple aceste lucruri. La meciul cu Borussia eu şi Prepeliţă n-am fost lăsaţi de Becali să jucăm pe motiv că poate vine cineva, ne vede, ne face oferte şi nu mai semnăm prelungirea. Jenant”, a declarat şi portarul lituanian după ce a reuşit să scape din „lagărul” roş-albastru.

Nici cei mai buni n-au scăpat de bici

Dacă atitudinea clubului pentru cei care n-au confirmat aşteptările mai poate fi în parte scuzată, inexplicabil este modul în care au fost trataţi jucătorii care au făcut performanţă şi pe care s-au luat bani grei. Alexandru Chipiu este unul dintre ei, după 7 trofee în tricoul roş-albastru şi 3,5 milioane de euro băgaţi în conturile lui Becali, acesta spunând că nu mai vrea să audă în viaţa lui de acest club. „M-am bucurat că am mers la Euro 2016, care m-a ajutat să mă transfer la Anderlecht și să scap de ceea ce mi se întâmpla în ţară. După experiența din Belgia nu m-aș mai întoarce niciodată la Steaua. N-aș mai avea nervi să mai rabd ce am răbdat”, a spus acesta.


    Chipciu e unul  dintre cei mai  buni jucători de  la Anderlecht. La FCSB nu era nici pe jumătate la fel de apreciatFoto Click!
Chipciu e unul dintre cei mai buni jucători de la Anderlecht. La FCSB nu era nici pe jumătate la fel de apreciatFoto Click!
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net