De ce rezultat are nevoie România pentru a fi sigură de prezența în semifinalele Europenelor U21

Ultima actualizare:

    George Pușcaș a deschis scorul și cu Anglia la Europenele Under 21FOTO: EPA
George Pușcaș a deschis scorul și cu Anglia la Europenele Under 21FOTO: EPA

Victoriile cu Croația (4-1) și Anglia (4-2) au transformat România în favorită la calificarea în semifinalele Campionatului European U21. De fapt, doar un mare ghinion i-ar putea elimina pe băieții noștri.

Practic, înaintea ultimei etape, când vor întâlni, luni, Franța, la Cesena (ora 22.00), România are două posibilități din trei de a câștiga grupa și a se califica direct, dar și 95% șanse, în cazul unei înfrângeri, de a ajunge în semifinale din postura de cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Pentru a câștiga grupa, calculele sunt simple: o victorie sau un egal cu Franța asigură României prima poziție. În cazul unui eșec, indiferent de scor, Franța va fi prima, iar România a doua. Cum meciul nostru va avea loc în ultima zi, la ora partidei elevii lui Rădoi vor știi exact care este diferența maximă la care au voie de piardă. Ei acum au un golaveraj foarte bun, 8-3, lucru care nu se poate spune de contracandidatele din celelalte serii. Singurul pericol poate veni dacă Austria va reuși o surpriză imensă și va învinge Germania, formație care are un golaveraj de 9-2 și care, în cazul unei înfrângeri, ar coborî pe locul secund și ar deveni contracandidata României.

Indiferent de aceste calcule, un lucru este cert: dacă va termina grupa pe primul loc, România va juca în semifinale contra câștigătoarei grupei Germaniei, iar dacă va termina pe 2, o va face împotriva învingătoarei grupei Italiei și Spaniei.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net