De la retrogradare, în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Gabi Mureşan  nu va juca în  acest sezon în  cupele europene
Gabi Mureşan nu va juca în acest sezon în cupele europene

Campionat puternic, caut echipe pentru cupele europene! Sunt cinci locuri disponibile, iar înscrierile se fac până la 29 mai! Rog seriozitate! Aşa ar putea arăta un anunţ al fotbalului românesc la mica publicitate.

FRF a creat un campionat cu play-off şi play-out pentru a da mai multă miză unei prime ligi intrate în colaps. Oricât ar coafa însă Federaţia eşalonul întâi, problema e tot la bani, nu la sistemul competiţional. Insolvenţa a mâncat adânc din fotbalul nostru profesionist, iar miercuri a mai făcut o victimă: ASA Târgu Mureş.

Cu finanţarea publică retrasă de Primărie, ardelenii n-au mai reuşit să se descurce şi au cerut oficial reorganizarea juridică. Iar efectul imediat e clar: imposibilitatea de a mai juca în cupele europene, acolo unde avea locul garantat tocmai pentru că Dinamo, echipă situată mai sus în clasament, are interzis în Europa din acelaşi motiv.

Astfel, s-a ajuns la un paradox unic pe continent şi poate în lume. România trebuie să trimită în sezonul următor al cupelor europene cinci echipe, care ar fi trebuit alese din cele şase ale play off-ului. Cum doar patru întrunesc însă condiţiile necesare, Astra, Steaua, Pandurii şi Viitorul, lista trebuie copletată cu cea care încheie prima în lupta pentru evitarea retrogradării. Cel mai probabil, CS U Craiova şi CSMS Iaşi, acum la egalitate de puncte în play-out, se vor bate pentru asta până la final. CFR, a treia, e de asemenea în insolvenţă, iar Botoşani e cam departe în clasament. 

Craiova și Iași se pregătesc

Ghinionul mureșenilor, norocul altora. CSMS Iași și CSU Craiova își fac planuri de Europa după decizia celor de la ASA. ”Ne interesează participarea în cupele europene. Ne depunem licenţa pentru cupele europene“, a declarat Florin Prunea, directorul executiv de la CSMS Iaşi. ” Nu dorim răul nimănui, dar dacă se va ivi ocazia, vom încerca să profităm şi să jucăm în cupele europene. Va fi mai greu cu stadionul, pentru că, în mod clar, pe Extensiv nu putem juca în competiţiile continentale”, a declarat managerul general de la CSU Craiova, Felix Grigore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net