De unde scoateţi atâţia bani?

Ultima actualizare:

    Mbappe  a devenit  cel mai scump  fotbalist francez  din istorieFOTO: EPA
Mbappe a devenit cel mai scump fotbalist francez din istorieFOTO: EPA

Clubul din capitala Franţei a aruncat peste 400 de milioane de euro pentru doi jucători, Neymar şi Mbappe, riscând sancţiuni drastice din partea UEFA pentru încălcarea fairplay-ului financiar.

O regulă de bun simţ spune că trebuie să te întinzi atât cât ţi-e plapuma. La fotbal, această zicală a devenit lege după ce forul european a stabilit recent reguli clare cu scopul de a împiedica unele cluburi să cheltuiască mai mult decât produc. E vorba despre acel fairplay financiar de care îşi bat joc în aceste zile şeicii din conducerea lui Paris Saint-Germain.

Cei care au ridicat din sprâncene la transferul de 222 de milioane de euro al brazilianului Neymar au mai primit un şoc, PSG-ul ajungând la un acord cu AS Monaco pentru transferul puştiului-minune Kylian Mbappe. În primul an va fi doar un împrumut, cu opţiune de cumpărare definitivă în 2018 pentru 180 de milioane de euro. Până atunci, parizienii vor trebui să demonstreze negru pe alb că aceste investiţii uriaşe sunt suportate de venituri pe măsură. În caz contrar, UEFA nu glumeşte şi va trece la represalii. „Avem multe sancţiuni posibile. Putem exclude echipa din competiţiile noastre sau putem retrage puncte”, a explicat slovenul Ceferin, şeful forului de la Nyon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net