Debutanți pentru Euro. Ce surprize are la îndemână selecționerul Rădoi

Ultima actualizare:

    Vali Crețu
Vali Crețu

Selecționerul Rădoi pregătește câteva noutăți în lotul cu care va aborda crucialul meci de la Reykjavik (26 martie). Fundașii Crețu (FCSB) și Burcă (CFR), plus olteanul Mihăilă sunt debutanții care ar putea ajuta România în drumul spre Euro 2020.

Staff-ul tehnic al naționalei își face ultimele „teme” în vederea confruntării de foc din Islanda, semifinala din play-off-ul Ligii Națiunilor A, ultima șansă a reprezentativei noastre de a rămâne în cărțile pentru turneul final din vară. Înainte de a anunța stranierii și jucătorii din Liga I la care va apela, Mirel Rădoi mai are la dispoziție două-trei săptămâni, o perioadă extrem de scurtă, în care puține lucruri se pot schimba. Astfel, Rădoi are deja creionat un lot de fotbaliști, dar și un prim 11 cu care se va lua la trântă cu nordicii. În afara numelor consacrate în tricoul naționalei, în vederea selecționerului se află și trei jucători cu cifra zero în dreptul selecțiilor. Pentru că în compartimentul defensiv sunt cele mai mari probleme, Rădoi și-a îndreptat atenția spre două piese de bază de la FCSB și CFR Cluj, principalele candidate la titlu în Liga I.

Astfel, pe postul de fundaș dreapta l-am putea vedea chiar titular la Reykjavik pe Vali Crețu (31 de ani), titular indiscutabil la formația lui Gigi Becali și poate cel mai constant jucător al FCSB-ului în stagiunea actuală. Crețu e ajutat și de faptul că celelalte variante ale lui Rădoi (Benzar, Cristi Manea sau Chipciu) sunt fotbaliști fără meciuri în picioare în acest moment. Mai departe, în centrul defensivei, nu există un cuplu de stoperi bătut în cuie, iar Andrei Burcă de la CFR are atuurile sale. Titular în lunga campanie europeană din toamnă a clujenilor, Burcă are așadar experiența confruntărilor cu miză și, pe deasupra, deține forța fizică necesară în duelurile cu islandezii. Fotbalistul de 26 de ani a mai fost chemat și de Cosmin Contra la națională, dar n-a apucat să debuteze. Ultima surpriză gândită de Mirel Rădoi ar putea fi Valentin Mihăilă (20 de ani), „copilul-minune” al Craiovei. Tehnic și rapid, tânărul mijlocaș de bandă stânga s-ar potrivi perfect pe formatul unui meci în deplasare, în care România va juca mai mult pe contraatac. Utilizarea lui Mihăilă încă din primul minut ar fi însă destul de riscantă pentru Rădoi, care mai are la dispoziție pe postul respectiv variante ca Alex Mitriță sau Florinel Coman.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net