Dennis Man, accidentat ca la kung-fu

Ultima actualizare:

    Momentul ciocnirii dintre Dennis Man si portarul nord-irlandez HazardFOTO: Inquam Photos
Momentul ciocnirii dintre Dennis Man si portarul nord-irlandez HazardFOTO: Inquam Photos

Naționala de tineret a României și-a mai trecut în cont un succes în preliminariile Campionatului European, 3-0 cu Irlanda de Nord, însă unul dintre jucătorii de bază s-a accidentat grav. Dennis Man a suferit o fractură de maxilar și va sta departe de teren cel puțin trei săptămâni.

Era minutul 34 al partidei disputate la Voluntari, pe un stadion arhiplin, când portarul oaspeților, Hazard, nu și-a făcut de râs numele și a ieșit total hazardat în afara careului, ciocnindu-se în aer de Dennis Man, la aproximativ 20 de metri de poartă. Rezultatul a fost dramatic: amândoi jucătorii au rămas întinși pe gazon. Din fericire, și-au revenit destul de repede, după intervenția echipei medicale. Dacă Hazard, care a fost și eliminat, s-a ales cu capul spart, Man a avut o accidentare și mai gravă: fractură de maxilar. Culmea este că el a primit îngrijiri pe teren, i s-a oprit sângerarea de la buza spartă în urma impactului, după care a fost menținut în echipă până în minutul 69! La finalul partidei, pentru că acuza dureri, jucătorul a fost transportat la spitalul Elias, unde i s-a pus diagnosticul de fractură de maxilar. Pentru că nu era vorba de ceva foarte grav, fcsb-istul a fost lăsat să plece acasă. Conform declarației lui narcis Răducan, directorul sportiv al FCSB, fotbalistul va sta departe de gazon în jur de o lună. Astfel, internaționalul de tineret va rata, în cel mai bun caz, trei meciuri de campionat și unul din Cupa României.

Unul dintre jucătorii aflați pe teren în preajma lui Dennis la momentul impactului, fundașul Radu Boboc, a recunoscut că s-a temut pentru coechipierul său. ”M-am speriat puțin la ciocnirea lui Dennis Man. Am văzut că nu se mișcă, dar mă bucur că e OK acum”, a declarat fundaşul naţionalei de tineret a României după meci.

În afara acestui incident, meciul a curs în favoarea jucătorilor noștri, care au profitat din plin după pauză de faptul că adversarii au rămas în 10 oameni, dar și de coeziunea pe care o arată la fiecare partidă. Selecționerul Mirel Rădoi afirma, de altfel, după meci, că este bucuros de cum au reacționat elevii săi în cele două meciuri câștigate în ultima săptămână, cel cu Ucraina, de vineri, și cel cu Irlanda de Nord, de luni. Ambele încheiate cu victorii cu același scor, 3-0. ”În momentul de faţă încercăm să construim o generaţie şi suntem pe drumul cel bun. Vrem să formăm un grup unit, iar când jucătorii intră în teren şi respectă tricoul echipei naţionale, oricărui adversar îi va fi foarte greu. Când intri şi prin atitudinea ta demonstrezi ceva, atunci clar ţi-ai câştigat respectul", a declarat Rădoi, bucuros, după meci.

Rădoi a trecut printr-un accident similar

Selecționerul naționalei de tineret, Mirel Rădoi, a fost și mai speriat de ciocnirea căreia i-a căzut victimă Dennis Man. Fostul internațional român a retrăit, practic, în acele clipe, accidentarea grav pe care a suferit-o la Campionatul European din 2008 când s-a ciocnit în aer cap în cap cu coechipierul său Răzvan Raț. Totul s-a petrecut în minutul 25 al meciului cu Italia, scor 1-1, iar Rădoi s-a ales cu o fractură de piramidă nazală și pomete, jucând la următoarele meciuri cu o mască specială. ”Ştiu pe propria piele cum e un astfel incident. M-am temut mai mult pentru Dennis decât pentru portarul lor. Îmi pare rău pentru portar înţeleg că e la spital, i s-a făcut rău. Sper să nu fie nimic grav. Denis are şi el, i s-a spart buza şi a trebuit să-l coasă destul de rău. Mă bucur că e sănătos”, a spus Rădoi.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net