Derby cu repetiție, de data aceasta în Cupa României

Ultima actualizare:

    Portarul dinamovist Eșanu va avea viață grea cu  FCSBFOTO: Sportpictures.eu
Portarul dinamovist Eșanu va avea viață grea cu FCSBFOTO: Sportpictures.eu

La doar o săptămână distanță de la ultima confruntare, Dinamo și FCSB se întâlnesc din nou, de data aceasta în Cupa României. Chiar dacă au trecut doar 7 zile, în ambele echipe s-au produs schimbări.

Miercurea trecută, FCSB se impunea pe terenul dinamoviștilor, același care va găzdui și partida de diseară (ora 20.30), cu 1-0, prin golul marcat de Tănase. De atunci și până acum s-au mai produs însă unele modificări în cele două locuri, sau chiar în starea de spirit a jucătorilor.

În primul rând, ambele echipe și-au crescut valoarea conform site-ului transfermarkt.com. Nu pentru că au obținut niște rezultate fenomenale, ci pentru că au adus noi jucători. La Dinamo au venit Jonathan Morsay (23 de ani) și Gudmund Kongshavn (30 de ani). Primul este un mi mijlocaș ofensiv care a fost împrumutat până în vară de la Chievo, din Serie B. El este cotat la 250.000 de euro. Cel de-al doilea este un portar norvegian care a venit liber de contract, după ce a evoluat ultima oară la Aeslund, în prima ligă a țării sale. El valorează 200.000 de euro, astfel că acum, după sosirea lor, suma cotelor tuturor dinamoviștilor a ajuns la 8,03 milioane de euro.

La FCSB a venit un singur fotbalist în ultima săptămână, dar el e de peste două ori mai bine cotat decât cei doi ”câini”. Fostul jucător al celor de la FC Botoșani Denis Haruț (21 de ani) a semnat pe cinci ani cu gruparea lui Gigi Becali și, fiind cotat la un milion de euro, a dus valoarea totală a echipei la 22,6 milioane. O valoare de aproape trei ori mai mare decât a rivalilor tradiționali.

Pe lângă noutățile din loturile celor două echipe, în urmă cu două zile a avut loc și o premieră pentru anul 2021: FCSB a pierdut primul meci! Autoarea surprizei a fost Academica Clinceni, care s-a impus chiar pe ”Arena Națională” cu scorul de 1-0, la capătul unui meci în care bucureștenii au jucat extrem de slab. Ei au părut marcați de plecarea lui Dennis Man mai mult decât și-ar fi imaginat chiar și dușmanii. Este adevărat, și dinamoviștii au fost învinși în weekend, tot cu 1-0, dar ei au pierdut în fața unei candidate la titlu, Universitatea Craiova, iar prestația lor a fost pe alocuri chiar foarte bună. Astfel, azi vom avea față în față două formații aflate în stări de spirit diferite, lucru care ar putea echilibra balanța forțelor, dat fiind faptul că, din punct de vedere strict fotbalistic FCSB pornește ca favorită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net