Derby spectaculos, dar fără învingător

Ultima actualizare:

    Ciobotariu a marcat primul gol al derby-ului cu FCSBspFOTO: Sportpictures.eu
Ciobotariu a marcat primul gol al derby-ului cu FCSBspFOTO: Sportpictures.eu

Derby-ul campionatului românesc a avut de toate: goluri, faze controversate și ratări uriașe. Din păcate, a fost și întrerupt zece minute din cauza fanilor. FCSB și Dinamo au încheiat, însă, nedecis, 1-1.

Intrată pe teren ca favorită atât din punct de vedere al posturii de gazdă, cât și al valorii individuale a jucătorilor, FCSB a atacat de la început poarta dinamoviștilor. Numai că apărarea sau portarul și-au făcut datoria. Mai mult, ”câinii” au fost cei care au deschis scorul, prin Ciobotariu. Acesta, precum tatăl lui pe vremuri, s-a înălțat în careul adversarilor după un corner excelent executat de Nistor și l-a învins pe portarul Bălgrădean. Era minutul 9 și derby-ul începuse cum nu se putea mai bine.

În căutarea egalării, fcsb-iștii, conduși de un Florinel Coman într-o excelentă formă, l-au încercat de mai multe ori pe portarul dinamoviștilor, Piscitelli. Acesta nu a mai avut totuși ce să facă în minutul 28, atunci când o combinație între Tănase și Coman s-a terminat cu golul ultimului.

După doar patru minute partida a luat o turnură neașteptată: scandările rasiste ale fanilor dinamoviști au dus la întreruperea meciului pentru zece minute! Pauza forțată a părut să fie binevenită pentru Dinamo, căci după reluare ”câinii” și-au trecut în cont patru ocazii imense de a marca. Însă fie intervenția lui Bălgrădean, în minutul 43, fie respingerile lui Planic de pe linia porții, din minutul 45, urmate de o bară a lui Puljic au făcut ca la pauză să se intre tot cu 1-1.

Intrat în rol la pauză, ”antrenorul” Gigi Becali și-a revenit la obiceiurile trecute și a făcut din nou cele două schimbări ”marcă proprie” la pauză. Dacă intrarea lui Gnohere nu a adus mari plusuri, cea a lui Adi Popa parcă a mai impulsionat partea dreaptă a atacului gazdelor, care au fost aproape să înscrie la bara lui Tănase, din minutul 52. Apoi, chiar dacă ambele echipe au mai ratat câteva mari ocazii de a marca, nimeni nu a mai reușit să înscrie, așa că meciul s-a încheiat nedecis, 1-1. Dar va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai spectaculoase derby-uri disputate în ultimii ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net