Derby-ul cu Olympiacos, momentul adevărului pentru Răzvan Lucescu

Ultima actualizare:

    Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

PAOK Salonic joacă duminică marele derby cu Olympiacos, singura echipă din Grecia pe care antrenorul român n-a învins-o.

După victoria cu iz de răzbunare din etapa trecută contra campioanei la zi, AEK Atena, PAOK-ul lui Răzvan Lucescu are parte duminică seară de un nou meci incendiar. Pe arena „Karaiskakis” din Pireu, de la ora 21.30, echipa antrenată de tehnicianul român o întâlneşte pe Olympiacos, clubul care a dominat categoric fotbalul elen în ultimele două decenii, cu 19 titluri din 22 posibile.

Cu Răzvan Lucescu la timonă, PAOK a pierdut precedenta vizită acasă la „Oly”, 0-1 în toamna anului trecut. Returul de la Salonic din luna februarie nu s-a jucat deloc, meciul fiind suspendat înainte de fluierul de start după ce antrenorul lui Olympiacos a fost lovit cu o rolă de hârtie aruncată din tribune. „Au fost nişte laşi!”, a tunat la acea vreme Lucescu junior, echipa sa fiind sancţionată cu 0-3 la „masa verde”, un rezultat care a influenţat decisiv lupta pentru titlu. Interesant e faptul că Răzvan Lucescu a reuşit într-un an de zile să învingă toate echipele din campionatul Greciei, cu o singură excepţie, Olympiacos.

În actualul sezon, după patru runde, cele două mari rivale se află în fruntea clasamentului, fiind singurele care au strâns patru victorii. La puncte, PAOK e însă la două lungimi în spate (10 puncte, faţă de cele 12 ale lui Olympiacos), plătind tribut unei penalizări dictate în stagiunea precedentă după incidentele de la meciul cu AEK.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net