Dinamo calcă totul în picioare! Atacantul Cristovao e "pericol public"

Ultima actualizare:

    Alexander Cristovao
Alexander Cristovao

Atacantul din Angola transferat ieri de alb-roşii a făcut în urmă cu o lună un fault criminal, pentru care a fost suspendat 10 meciuri în Polonia.

Alexander Cristovao e soluţia aleasă de Mircea Rednic pentru a întări atacul „câinilor” în sezonul de primăvară. Masivul vârf african vine în România după ce a scandalizat Polonia călcându-şi pe corp un adversar.

În tentativa aparent imposibilă de a prinde play-off-ul Ligii I, dinamoviştii vor beneficia de o armă de temut, dar nu neapărat din punct de vedere fotbalistic. Ultima achiziţie a lui Rednic e un atacant care va ajunge liber de contract la gruparea din „Ştefan cel Mare”, dar care poartă pe umeri o imensă povară. În toamna trecută, Alexander Cristovao a fost unul dintre jucătorii de bază la ultima clasată din Polonia, Zaglebie Sosnowiec. Meciul cu Pogon Szczecin de la 8 decembrie i-a fost însă fatal angolezului de 25 de ani. La o fază la care fundaşii adverşi l-au pus în încurcătură, Cristovao şi-a pierdut cumpătul şi l-a călcat cu brutalitate pe abdomen pe tânărul de 18 ani Walukiewicz. Contorsionat de durere, acesta din urmă a scăpat fără consecinţe grave, dar Cristovao a primit direct cartonaşul roşu şi a intrat în atenţia comisiei de disciplină a federaţiei poloneze, care l-a suspendat pentru 10 meciuri. „Nu avem nevoie de asemenea jucători!”, a fost reacţia oficialilor echipei Zaglebie Sosnowiec, care l-au anunţat pe Cristovao să-şi facă bagajele şi să-şi caute un alt club.

Născut în Angola, Cristovao şi-a început cariera în fotbalul olandez, evoluând în prima divizie a batavilor în perioada 2012-2014, la echipele Groningen şi Cambuur. Apoi, Cristovao a acceptat să se întoarcă în fotbalul din ţara natală, intrând şi în atenţia echipei naţionale a Angolei. În cele câteva selecţii pe care le-a bifat, proaspătul dinamovist a marcat două goluri, în amicalele cu Maroc şi Africa de Sud. În 2016, Cristovao s-a întors în Europa, mai întâi în Serbia, la Javor, şi apoi în Polonia, la Zaglebie Sosnowiec.

Transferul lui Cristovao confirmă faptul că Mircea Rednic va renunţa la serviciile francezului Gregory Tade. Acesta din urmă a semnat cu „câinii” în toamna anului trecut, dar n-a apucat să debuteze în tricoul lui Dinamo din cauza unei probleme medicale la genunchi. Cristovao este un atacant masiv, de profilul lui Tade, având o înălţime de aproape 1,90 metri şi o greutate de 85 de kilograme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net