Dinamo - FCSB, cel mai dezechilibrat derby, are loc în această seară

Ultima actualizare:

    Florinel Coman și Sorescu sunt cei mai bine cotați jucători din derbyFOTO: Sportpictures.eu
Florinel Coman și Sorescu sunt cei mai bine cotați jucători din derbyFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo și FCSB se vor întâlni diseară, de la ora 20.45, în ceea ce este, probabil, cel mai dezechilibrat derby din istorie. Lideri ai clasamentului, ”roș-albaștri” par favoriți, însă orice meci cu ”câinii” este mereu unul cu rezultat neașteptat.

Dacă privim clasamentul, vedem că între cele două formații este o diferență de nu mai puțin de 20 de puncte, deși s-au scurs doar 20 de etape, un adevărat record negativ pentru dinamoviști, aflați în cel mai dificil an al existenței lor. Poziționarea din ierarhie este susținută și de diferența enormă de valoare dintre cele două loturi. Concret, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, Dinamo are o valoare totală a jucătorilor de 7,58 milioane de euro, în vreme ce oaspeții de diseară din Șos. Ștefan cel Mare au o valoare de mai mult de peste trei ori mai mare: 24,6 milioane de euro. Iar aceasta putea fi chiar mai mare, având în vedere că cel mai bine cotat jucător din Liga 1, Dennis Man, care valorează, în opinia celor de la transfermarkt, 6,5 milioane de euro, a fost vândut săptămâna trecută la Parma pentru 11 milioane de euro.

Dacă dinamoviștii nu se pot lăuda decât cu doi jucători cotați la un milion de euro, este vorba de Paul Anton și de Deian Sorescu, cei de la FCSB au șapte în această situație: Florinel Coman, Tănase, Olaru, I. Cristea, Moruțan, Miron și Radunovic. Dintre aceștia, primul este și cel mai bine cotat jucător din prima ligă, cu o valoare estimată de 5,5 milioane de euro.

Chiar dacă diferența din clasament este mare, dinamoviștii ar putea fi avantajați de moralul adus de ultimele două victorii, chiar dacă ambele au fost obținute cu ajutorul arbitrilor, dar și de faptul că vor juca pe propriul stadion. Acolo unde, e adevărat, nu vor fi fanii care i-ar putea impinge de la spate pe elevii lui Ionel Gane, dar va fi gazonul prost, care este de așteptat să ajute echipa care trebuie să se apere, iar aceasta va fi, evident, Dinamo.

Pentru tehnicianul ”câinilor” acesta va fi al șaselea meci ca antrenor împotriva Stelei sau a FCSB. El nu a obținut nici o victorie în precedentele partide, când a fost la cârma Unversității Craiova, Coronei Brașov sau formației din Drobeta Turnu Severin. Cu cele două echipe din urmă a înregistrat cele mai bune rezultate contra ”roș-albaștrilor”: două remize.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net