Dinamo Kiev câștigă, Mircea Lucescu rămâne în tribună

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu a acuzat unele erori de arbitraj de la meciul precedentFoto: EPA-EFE
Mircea Lucescu a acuzat unele erori de arbitraj de la meciul precedentFoto: EPA-EFE

Operat recent, Mircea Lucescu n-a primit încă acceptul medicilor de a reveni pe banca tehnică a lui Dinamo Kiev. Cu tehnicianul român în tribună, campioana Ucrainei își continuă seria succeselor în noua ediție: 4-0 (2-0) cu Desna, într-un meci disputat acasă în runda cu numărul 5. Golurile au fost înscrise de Buialskîi (min. 32, 57), Ţigankov (min. 37 - penalty) și Zaviski (min. 68 - autogol).

Acest succes confortabil a fost obținut sub privirile lui Mircea Lucescu, care a stat în lojă. După meci, tehnicianul român a participat la conferinţa de presă în cursul căreia s-a plâns de un penalty neacordat echipei lui, în etapa precedentă, cu Inguleţ. "Aş vrea să mai pomenesc de un subiect. A fost un moment anormal în meciul cu Inguleţ (n.r. - 1-1), momentul cu Rodrigues. Ar fi trebuit să se dicteze penalty şi cartonaş galben pentru jucătorul care a greşit. Din anumite motive, nimeni nu vorbeşte despre asta, nu scrie, mai ales că a fost VAR la meci. După acel meci, toţi jucătorii au fost hotărâţi să câştige. Toată lumea a pregătit cu atenţie meciul, m-au ascultat cu atenţie şi au făcut tot ce am convenit înainte. Scorul putea fi mai mare. Sunt mulţumit de jucători, de cum a evoluat echipa. Rezultatul este în concordanţă cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Sunt nemulţumit doar de cele patru cartonaşe galbene văzute. Mi se pare că arbitrul a acordat prea uşor cartonaşe galbene, la modul în care s-a jucat. Nu a fost un meci cu agresivitate”, a spus Lucescu.Întrebat despre cum se simte şi despre faptul că suporterii sunt îngrijoraţi de starea lui de sănătate, Lucescu a răspuns râzând: "Probabil nu toţi, dar sper că majoritatea (n.r. - ironic la adresa fanilor care-l contestă). Există unele restricţii din partea medicilor. Nu pot ieşi încă lângă teren, dar conduc echipa şi sunt aproape de jucători. Încercăm să menţinem nivelul care ne oferă rezultate bune".

Echipa lui Mircea Lucescu a redevenit lider

Aflat în convalescenţă după o operaţie, Mircea Lucescu nu a condus formaţia Dinamo Kiev de pe bancă la niciunul dintre meciurile din această ediție de campionat şi nici la partidele amicale cu Fenerbahce şi Inter Milano.Desna era pe primul loc în clasament înaintea acestui meci, cu maximum de puncte (12), însă Dinamo Kiev a redevenit lider, cu 13 puncte, în urma acestui succes. Pe locul 2 se află acum Şahtior Doneţk, cu 12 puncte.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net