Dinamo a rămas tot în bătaia vântului după ce spaniolii au renunțat la negocieri

Ultima actualizare:

    Dinamo se luptă și pentru evitarea retrogradării, nu doar pentru găsirea unui patronFOTO: Sportpictures.eu
Dinamo se luptă și pentru evitarea retrogradării, nu doar pentru găsirea unui patronFOTO: Sportpictures.eu

De când tot vinde clubul cu un leu, Ionuț Negoiță nu doar că nu reușește să se înțeleagă cu nici un cumpărător, dar a încurcat parcă mai tare treburile. Cu societatea spaniolă cu care a negociat în ultimele două luni nu s-a înțeles, iar acum singurii doritori sunt suporterii. Dar nimeni nu știe de unde vor avea bani să susțină clubul.

Chiar dacă declară peste tot că vrea să scape de povara financiară adusă de un club precum Dinamo, Ionuț Negoiță pare decis să facă tot ce depinde de el pentru a le pune bețe în roate potențialilor cumpărători. Ioan Andone, intermediarul afacerii dintre bucureșteni și oamenii de afaceri spanioli care doreau să achiziționeze pachetul majoritar, a declarat că tranzacția a picat. ”Din ce ştiu eu s-a incheiat. Ionuţ n-a acceptat, e treaba lui, e societatea lui, clubul lui, vinde cui vrea el. Nici n-a fost vorba de venit cu banii. E o societate pe care o cumperi cu un leu, dar leul ăla e 4 milioane de euro! A plătit societatea avocaţi, contabili... pierdere de timp. S-au tradus contractele... Nici nu ştiu dacă a vrut să vândă! Joi au avut un acord cu el, cu termene de plată, cu tot. Apoi, nu ştiu ce s-a întâmplat. O să citesc şi eu contractele. Negoiță n-a mai vrut să comunice, n-a mai răspuns la telefon”, a declarat, dezamăgit, Ioan Andone la Digi Sport.

Fostul căpitan și antrenor al dinamoviștilor era propus pentru a ocupa funcția de președinte al clubului dacă spaniolii ar fi preluat clubul. Numai că el spune că totul a căzut în momentul în care pretențiile lui Negoiță au fost prea mari: ”Pe urmă a dat declaraţia aia că nu au depus garanţie. Nici nu a mai fost vorba, trebuia să depună 3 milioane în 30 de zile garanţie. Cine pune 3 milioane în contul clubului? Până vin ăştia din Spania nu mai găseau un leu acolo”, a mai spus Andone.

În urma căderii pistei spaniole, salvarea clubului pare a veni tot de la suporterii care au plătit salariile și au obținut licența pentru club în ultimele luni. După i-au verificat pe spanioli la dorința lui Ionuț Negoiță, care a vrut ca cineva să îi facă gratis treaba, răspunsurile descoperite de ei nefiind mulțumitoare, fanii din Peluza Cătălin Hîldan, reuniți în Asociația ”Doar Dinamo București” și-au exprimat din nou dorința de a deveni acționari majoritari. ”Ni s-a prezentat un nume, e un fond de investiţii, cu numele Alondra din Madrid. Am discutat cu ei, au zis că nu-l cunosc pe Toni Curea, nu au legătură cu Menendez, nu vor să investească în fotbalul din România! Apoi am cerut iar detalii şi ni s-a spus că e Alondra din Valladolid, cu capital social de 3.000 de euro şi probleme financiare. Am avut dialog şi cu Menendez, prin chat. Omul a încetat discuţia când a văzut că vrem să intrăm in niste detalii. Dar nu prea înţelegem atâta secretomanie”, a declarat Robert Thomas, reprezentantul ”Doar Dinamo București”, la Digi Sport. În urma acestei situații, fanii se gândesc serios să ia pachetul majoritar de acțiuni. ”Vom solicita clubului documentele contabile și actele de inventar. Le vom studia și vom face o evaluare a situației. Vom prezenta membrilor DDB concluziile în modul cel mai transparent și îi vom invita pe membrii cotizanți să se exprime prin vot în legătură cu preluarea clubului de către suporteri prin Programul DDB”, se arată într-un comunicat emis de ”Peluza Cătălin Hîldan”.

Ioan Andone e sceptic că fanii pot ține clubul

În ciuda dorinței suporterilor de a prelua pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, Ioan Andone e sceptic că o grupare de fani va putea susține un club de anvergura lui Dinamo. ”Vor fi grei anii care vin pentru Dinamo. Am înțeles că au început negocierile cu Peluza Cătălin Hîldan. Vor reuși doar dacă au în spate pe cineva care ar putea să plătească datoriile, 100 000 de lei lunar de dat la ANAF pe 2 ani. Apoi, bugetul lui Dinamo e de 140 - 150 000 de euro lunar. De unde dai 16 000 lui Fabbrini, 12 000 lui Mrzljak, de unde ai banii? Sau ai o politică să întinerești echipa, nu mai aduci jucători, te bazezi doar pe tineri, te salvezi de la retrogradare și atât”, a declarat Ioan Andone la Digi Sport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net