Dinamo şi FCSB îşi bat joc de Cupă

Ultima actualizare:

    Cele mai titrate echipe din Liga 1 au părăsit cea mai veche competiţie fotbalistică din România încă din optimi şi s-au umplut de ruşine, mai ales „câinii”Foto: Click!
Cele mai titrate echipe din Liga 1 au părăsit cea mai veche competiţie fotbalistică din România încă din optimi şi s-au umplut de ruşine, mai ales „câinii”Foto: Click!

Cupa României e drumul cel mai scurt către cupele europene şi toate echipele, inclusiv granzii, ar trebui să se bată până la ultima picătură de sudoare pentru a o cuceri. Conjunctura din campionat a primat însă în ultimii ani şi cluburile de tradiţie au abordat neserios aceast competiţie. Bineînţeles, au plătit cu vârf şi îndesat, iar ce a păţit Dinamo în faţa unei echipe din Liga a 3-a se vede rar.

Alb-roşii nici măcar n-au scuza roş-albaştrilor, care au mers la Călăraşi cu rezervele, Mircea Rednic aliniind cea mai bună formulă pe care o avea la dispoziţie. Totuşi, în minutul 52 harghitenii conduceau cu 2-0, scor la care nu se aştepta nimeni. Dan Nistor a marcat însă o dublă şi a egalat, dar n-a putut mai mult şi s-a ajuns la prelungiri. Neicuţescu a marcat în minutul 110 şi se părea că nu vor fi penalty-uri, doar că Dinamo a mai făcut o greşeală în apărare şi Berde a împins deznodământul la loviturile de departajare. Acolo a fost un circ în toată regula, meciul încheindu-se după ce fiecare echipă a executat de câte 11 ori. Lamentabili au fost Gicu Grozav, care putea să închidă totul la finalul primei serii doar că „scăriţa” lui s-a dus peste poartă, şi belgianul Delorge care după ce a ratat o dată printr-o penibilă pasă la portar, n-a reuşit să înscrie nici la repetare.

S-au executat 22 de penalty-uri

Astfel, după play-out-ul sezonului trecut, considerat cel mai umilitor moment din istoria lui Dinamo, iată că vine această eliminare în faţa unei echipe din al treilea eşalon şi „câinii” tremură pentru retrogradare, singurul lucru care ar însemna mai jos de atât. „Până nu mori, tot înveţi. E ruşinos ce s-a întâmplat azi. Când iei fotbalul la mişto plăteşti. Îmi cer scuze faţă de suporterii care au venit şi care au fost alături de noi. Nu poţi să-ţi baţi joc de echipă, să ţi se dea o altă şansă şi să nu dai gol din două penalty-uri. În primul rând trebuie să-i felicit pe adversari. Cu jucători tineri şi necunoscuţi, dar cu ambiţie şi cu dorinţă de a câştiga ne-au dat o lecţie. Mi-e ruşine de felul în care s-au comportat unii, dar vor plăti”, a declarat Rednic. Apoi, două ore mai târziu, FCSB avea să-i calce pe urme şi să plece învinsă cu 2-1 de pe terenul nou-promovatei Călăraşi. Braţ la braţ, în optimi de această dată, după ce anul trecut ambele s-au împotmolit în sferturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net