Dinamo și-a găsit salvatorul: Gheorghe Mulțescu e din nou antrenor

Ultima actualizare:

    Gheorghe Mulțescu a condus pe Dinamo și în prima etapă a actualului campionatFOTO: Sportpictures.eu
Gheorghe Mulțescu a condus pe Dinamo și în prima etapă a actualului campionatFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo a suferit a cincea înfrângere din ultimele șapte meciuri disputate. De data aceasta contra celor de la FC Argeș, care s-au impus cu scorul de 2-1 și au adâncit criza din Șos. Ștefan cel Mare. Mai mult, antrenorul Ionel Gane și-a dat demisia, iar în locul lui a fost numit obișnuitul salvator, Gheorghe Mulțescu.

Practic, Dinamo a ajuns, după etapa a 28-a, în același loc în care s-a aflat după prima rundă. Adică tot la Gheorghe Mulțescu antrenor principal, căci el a fost numit ieri de galerie în locul demisionarului Gane. Supranumit ”SMURD” pentru abilitatea de a salva echipe aflate în moarte clinică și cu un picior în liga secundă, veteranul antrenor de 69 de ani pare a avea acum cea mai dificilă sarcină din carieră. Pentru că preia o echipă parcă fără vlagă, fără chef de fotbal și fără atacanți, unul fiind accidentat, Nemec, altul dopat cu cocaină, Gueye, iar al treilea, Moldoveanu, ieșit din formă. În afară de acest lucru, desele insinuări ale fanilor acționari în viața echipei de care toată lumea vorbește pe la colțuri nu fac altceva decât să dea peste cap viața unei echipe și așa aflată pe muchie de cuțit și cu viitorul incert.

În ultimul mandat, Gheorghe Mulțescu a condus doar trei partide

În ceea ce-l privește pe Mulțescu, acesta a condus ieri primul antrenament în vederea meciului de sâmbătă cu Poli Iași, din deplasare, o partidă în care victoria este obligatorie. Nu doar pentru că moldovenii sunt pe ultimul loc, adică doar cu două poziții mai jos decât ”câinii”, dar și pentru că e singura șansă de refacere a moralului unei formații care a uitat cum arată bucuria de după o victorie. Erou al meciului cu deținătoarea Cupei Campionilor Europeni, SV Hamburg, din toamna anului 1983, Mulțescu se află la a cincea ”descălecare” la Dinamo. Cel mai lung mandat a fost chiar primul imediat după marea echipă făcută de Mircea Lucescu și vândută la primele oferte de președintele de atunci, Vasile Ianul. Instalat pe banca tehnică în 1 iulie 1990, pe când avea 38 de ani, Mulțescu a fost schimbat la finalul sezonului, la 30 iunie 1991. Apoi, a mai avut doar apariții sporadice la dinamoviști: o lună în 2008 (5 martie – 4 aprilie), 3 luni în 2013 (5 iunie – 22 septembrie) și alte două luni anul trecut (14 iulie – 26 august). De altfel, el a și condus echipa un meci din această ediție de campionat, acel 1-1 cu Hermannstadt, din prima etapă. Apoi, au venit spaniolii lui Cortacero la putere, fostul atacant a fost schimbat cu Cosmin Contra și toată lumea știe ce s-a întâmplat apoi.

Gane: ”A fost ultimul meci pentru mine”

La finalul meciului pierdut cu FC Argeș, antrenorul Ionel Gane și-a anunțat demisia de la Dinamo. ”E ultimul meu meci aici. Cred că e nevoie de o schimbare, am făcut tot ce am putut. Cine va veni, va aduce un suflu nou, sigur e nevoie de o schimbare. I-am anunţat şi pe băieţi, a fost ultimul meci. Eu mă opresc aici, le-am mulţumit pentru toate momentele bune pe care le-am avut împreună. E nevoie de o schimbare. Am luat decizia imediat după meci, le-am spus băieţilor în vestiar. Dacă am fi câştigat, da, aş fi rămas. Era un moment important pentru noi, dar cred că e nevoie de o schimbare. Eu am făcut tot ce am putut, dar, în ultimul timp, rezultatele ne-au lipsit”, a declarat Gane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net