Dinamoviștii, la un meci de ultimul loc în Liga I. Le arată Viorel Moldovan „lanterna”?

Ultima actualizare:

    Viorel Moldovan
Viorel Moldovan

Dacă pierde vineri meciul din deplasare cu Chindia, Dinamo are șanse mari să ajungă pe ultimul loc în clasamentul Ligii I.

Locul 14 din 14 după primele șase etape. Acesta este scenariul horror care îi sperie pe „câini” înainte de confruntarea de mâine de la Târgoviște, contra echipei antrenate de Viorel Moldovan.

Cu un nou antrenor pe bancă, cehul Dusan Uhrin Jr., dinamoviștii sunt la un singur meci distanță de o rușine cum n-am mai fost în istoria clubului din Ștefan cel Mare. Dinamo a mai trecut prin perioade de criză, dar niciodată n-a deținut „lanterna roșie” în prima divizie. După scurgerea a cinci runde din totalul de 26 al sezonului regular, alb-roșii au strâns doar trei puncte și sunt pe penultima poziție, a 13-a, mai jos fiind chiar adversara de astăzi, Chindia (1 punct). Așadar, putem vorbi astăzi despre un adevărat derby al codașelor. Cu o victorie a grupării din Târgoviște, echipa lui Viorel Moldovan va trece peste Dinamo și îi va preda, cel mai probabil, rușinosul loc 14. Singura variantă ca dinamoviștii să evite această umilință ar fi ca meciul Hermannstadt – Clinceni, care va avea loc puțin mai devreme, să se încheie cu o diferență categorică (de la 3 goluri în sus) în favoarea uneia dintre cele două echipe.

După infarctul suferit de fostul antrenor al lui Dinamo, Eugen Neagoe, Viorel Moldovan a fost prima opțiune de înlocuire a patronului Ionuț Negoiță. Negocierile au fost însă extrem de dure, învârtindu-se în jurul unei clauze de reziliere pe care fostul atacant al naționalei o are la Chindia. În cele din urmă, discuțiile au fost abandonate, chiar dacă tehnicianul de 47 de ani și-ar fi dorit mult să facă acest pas. Prilejul revanșei s-a ivit rapid pentru Viorel Moldovan, care le poate arăta astăzi șefilor de la Dinamo că e mai bun decât cehul Dusan Uhrin.

Chindia și Dinamo, alături de Sepsi, sunt echipele care au marcat cel mai puțin (de 4 ori) în acest start de campionat. În cazul dinamoviștilor, lucrurile sunt și mai grave, cele patru reușite fiind consemnate în repriza de vis contra nou-promovatei Clinceni (4-2). În rest, „câinii” au pierdut patru meciuri la zero (adică opt reprize), la care se adaugă suferința din prima repriză a prtidei cu Academica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net