Dinamoviştii, supuşii "Regelui"

Ultima actualizare:

    Dinamoviştii au  fost umiliţi pe  propriul teren de  Viitorul Constanţa
Dinamoviştii au fost umiliţi pe propriul teren de Viitorul Constanţa

Viitorul, echipă patronată şi antrenată de Hagi, s-a impus în “Ştefan cel Mare” cu 5-1, rezultatul reprezentând cea mai mare înfrângere a “câinilor” în ultimii 29 de ani, de acasă. Precedenta “performanţă” s-a petrecut în faţa Sportului, 5-0, în 1986, atunci când “Regele” reuşea o “dublă”, iar dintre adversarii de luni seara doar Vojnovici era născut.

Dinamoviştii nu au câştigat niciodată în “Groapă” în faţa constănţenilor, luni seara fiind al patrulea eşec asumat, în Liga I, dar şi cel mai dur. Partida nu avea să anunţe acest deznodământ, mai ales că-n minutul 86 scorul era 1-2, dar adversarii s-au dezlănţuit pe final, şi, în patru minute, tabela a arătat 1-5. “Am dat şansă tuturor să joace, dar trebuie să merite şi să evolueze la Dinamo. Unii dintre ei au fost jaloane, iar pe benzi au fost bulevarde”, a tunat Rednic. 

Când Hagi înscria, doar Vojnovici era născut

“Trebuie să ne ridicăm şi să mergem mai departe. Ne periclităm poziţia de a fi în play-off. Acum stăm cu capul plecat şi îndurăm umilinţa asta”, a completat şi directorul sportiv Dănciulescu. Însă, pentru Rednic, supunerea în faţa Viitorului are şi o latură specială. El s-a înclinat din nou în faţa “Regelui”, scor 1-5, adică a suportat cea mai mare ruşine pentru Dinamo pe teren propriu din ultimii 29 de ani şi a trăit din teren şi umilinţa de atunci, din mai 1986. Sportul i-a zdrobit pe roş-albi cu 5-0, Gică Hagi a marcat de două ori, iar el, “Puriul” era om de bază în trupa “câinilor”. Astfel, “Regele” l-a învins şi ca jucător, şi ca antrenor. 

Interesant e că “victimele” de acum ale lui Hagi, cu excepţia lui Vojnovici, nici nu se născuseră atunci când cel mai bun fotbalist român din istoria recentă puncta în “Ştefan cel Mare”. “În fotbal sunt momente când îţi ies anumite lucruri, dar am avut şi şansă. Suntem fericiţi, fiindcă nu e aşa uşor să te impui în Ştefan cel Mare”, a spus modest Hagi.

16 sport gheorghe hagi 14 2 jpeg

Top meciuri în care Dinamo a încasat cel puţin cinci goluri acasă

Data    Adversar    Scor

2.11.2015    Viitorul    1-5

29.04.2006    Sportul    4-5

11.11.2000    Foresta    4-5

31.05.1986    Sportul    0-5

23.03. 1958    Ştiinţa Timişoara    2-6

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net