Dinastia Real, la final! Madrilenii au ajuns de râsul lumii

Ultima actualizare:

    Jucătorii Realului, la pământ după eşecul cu Ajax
Jucătorii Realului, la pământ după eşecul cu Ajax

Câştigători ai ultimelor trei ediţii de Liga Campionilor, madrilenii au părăsit în mod umilitor ediţia actuală, cu un 1-4 pe teren propriu contra lui Ajax.

Real Madrid a pus capăt uneia dintre cele mai glorioase perioade din istoria clubului, încununate cu trei trofee la rând în cea mai tare competiţie din lume. Din păcate, „galacticii” au făcut-o lamentabil şi ruşinos, cu un eşec usturător în faţa propriilor fani.

Sezonul dezastruos al Realului a fost unul oarecum previzibil încă de vara trecută, atunci când starul Cristiano Ronaldo a părăsit corabia madrilenă cu direcţia Juventus. Fără golurile portughezului, „albii” s-au transformat într-o formaţie obişnuită, iar înfrângerile au început să curgă pe bandă rulantă. Sugestiv e faptul că în ultima săptămână Real Madrid a reuşit contra-performanţa de a rata toate cele trei obiective ale sezonului, titlul şi Cupa pe plan intern (după două eşecuri cu marea rivală Barcelona), precum şi Liga Campionilor, competiţie pe care a subjugat-o în ultimii trei ani, cu trofeele din 2016, 2017 şi 2018. În optimile actualei ediţii, Realul luase o opţiune serioasă pentru calificare în dauna lui Ajax (victorie cu 2-1 la Amsterdam), dar returul a fost catastrofal pentru spanioli, bătuţi pe „Santiago Bernabeu” cu 4-1. „Săptămână tragică”, a titrat cotidianul As, în timp ce al doilea cotidian de casă al madrilenilor, Marca, a postat o poză cu stadionul pe jumătate gol şi cu mesajul „Aici se află o echipă care a făcut istorie. Umilitor final pentru un ciclu irepetabil”. Marţi seară, olandezii de la Ajax au avut 2-0 după doar 20 de minute, fiind prima dată în istoria Champions League când Realul primeşte o „dublă” acasă într-un interval de timp atât de mic.

Evident, după un asemenea sezon de coşmar, vor fi schimbări mari la Real Madrid în perioada care urmează, antrenorul Santiago Solari fiind primul vizat. De asemenea, pentru a se sublinia finalul unei ere, vor dispărea şi câţiva dintre jucătorii exponenţiali în acest moment, în frunte cu „Balonul de Aur” Modric şi galezul de 100 de milioane de euro Gareth Bale.

Emblematic pentru situaţia în care a ajuns Realul e chiar căpitanul „albilor”, fundaşul Sergio Ramos. Acesta a privit din tribune umilinţa de marţi, fiind suspendat în urma unui cartonaş galben luat intenţionat în meciul tur de la Amsterdam. Atunci, în ultimele minute, la scorul de 2-1 pentru echipa sa, Ramos s-a văzut deja calificat în sferturi şi a ţinut neapărat să se „şteargă” de cartonaşe galbene în vederea meciurilor din sferturi. Ei bine, UEFA s-a autosesizat şi l-a suspendat pe Ramos pentru un meci în plus, care nu va fi însă în sferturi, ci abia la toamnă, în viitoarea ediţie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net