Dispariția lui Emiliano Sala l-a afectat profund pe Neil Warnock

Ultima actualizare:

    Neil Warnock îl cunoștea și pe pilotul avionului dispărutFoto: EPA
Neil Warnock îl cunoștea și pe pilotul avionului dispărutFoto: EPA

Antrenor la Cardiff City, Neil Warnock a vrut să demisioneze fiindcă el a fost cel care l-a convins pe argentinianul Emiliano Sala să semneze cu echipa galeză

Mai bine de o săptămână a trecut de când aeronava Piper Malibu cu care călătorea Emiliano Sala a dispărut undeva deasupra Canalului Mânecii. Și apar în continuare mărturii ale impactului pe care l-a avut acest accident.Manager al lui Cardiff City din 2016, Neil Warnock (70 de ani) a mărturisit că a intențional să demisioneze în ultimele zile.  "Te gândeşti tot timpul dacă să mai continui sau nu”, a spus tehnicianul într-o conferință de presă. ”Nici nu am putut dormi... Sunt în fotbal de 40 de ani şi de departe a fost cea mai grea săptămână a carierei mele. A fost traumatizant şi încă este. Nu reuşesc să mă împac cu situaţia. Probabil că m-a afectat foarte tare pentru că m-am văzut cu el şi am discutat deseori în ultimele două luni", a declarat cel care s-a deplasat de mai multe ori în Franţa pentru a-l convinge pe Sala să semneze cu echipa galeză. Managerul anunțase, de altfel, în noiembrie 2018 că intenționează să se retragă în iunie anul acesta afectat fiind de problemele de sănătate ale lui Glenn Hoddle (criză cardiacă) și de moartea patronului lui Leicester în accidentul de elicopter.  

Și fotbaliștii lui Cardiff au apelat la psiholog

Nu numai Warnock a resimțit șocul, ci și câțiva fotbaliști de la Cardiff. Și s-a apelat la un psiholog. "Era nevoie de așa ceva. Cine să motiveze motivatorul? Este ok când sunt în public sau cu jucătorii mei, dar când sunt singur acasă gândurile mă năpădesc", a spus antrenorul. Aseară, după închiderea ediției, la meciul pe care Cardiff îl va susține cu Arsenal Londra, jucătorii, oficialii și suporterii echipei galeze au purtat o narcisă la piept, această floare fiind un simbol în această regiune a Marii Britanii. S-a ținut și un moment de reculegere, iar în minutul 28 (anii lui Sala) spectatorii au aplaudat.  

Zborul i-a fost oferit de un jucător de la Cardiff

Avionul Piper Malibu cu care a plecat Emiliano Sala de la Nantes, luni, 22 ianuarie, a dispărut în seara aceleiași zile pe când se afla deasupra Canalului Mânecii. Acest mijloc de transport i-a fost oferit argentianianului de către Jack Mcay, fiul lui Willie McKay și fratele lui Mark McKay, impresarii care l-au convins pe acesta să semneze cu formația din Cardiff. De altfel, Jack este jucător la gruparea galeză. Întrebat cât îl costă zborul, acesta i-ar fi spus lui Sala: ”Nimic! Doar să mă ajuți cu pase de gol”.   

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net