DNA strânge laţul în jurul «Naşului»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Procurorii DNA i-au solicitat lui Mircea Sandu o serie de acte cu privire la înfiinţarea Centrului de Fotbal de la Mogoşoaia, dar şi a dezafilierii clubului Universitatea Craiova, hârtii pe care le ce vor analiza în zilele ce urmează.

Procurorii DNA au descins, ieri dimineaţă, la sediul Centrului de Fotbal de la Mogoşoaia, pentru a prelua mai multe documente.

În ciuda tuturor zvonurilor apărute, Mircea Sandu era la curent încă de miercuri de intenţiile procurorilor, iar această acţiune n-are nimic de-a face cu dosarul "Ţerbea-Avram", ci cu plângerea penală formulată de Adrian Mititelu, în urma hotărârii FRF de a dezafilia Universitatea Craiova, luată de Comitetul Executiv la 20 iulie.

"Nu a fost vorba de nici o percheziţie, este o predare oficială de acte, o comunicare oficială între instituţii", a explicat avocatul "Naşului", Cristian Ene.

"Sunt convins că cei de la DNA au reacţionat din cauza dezafilierii Craiovei. Cred că acest caz se va termina prost pentru Mircea Sandu. Jucătorii care au plecat liberi de la Universitatea erau sub sechestrul Fiscului. Dacă îl sunaţi pe Dumitru Dragomir, o să realizaţi că şi lui îi tremură vocea. Va fi şi el audiat. Eu acum am aflat că jumătate din jucătorii mei ştiau cu o lună înainte că vor deveni liberi. Dacă ar fi să-mi dea despăgubiri, ar falimenta tot fotbalul românesc", a declarat Adrian Mititelu.

Ulterior, Mircea Sandu a postat un comunicat de presă pe pagina oficială a FRF, în care a explicat că procurorii i-au cerut doar acte cu privire la înfiinţarea firmei SC Centrul de Fotbal Mogoşoaia SRL.

"Procurorii au venit la ora 9:30 şi au plecat după două ore. N-a fost vorba de vreo descindere cu mascaţi şi dube speciale! Le-am dat după actele cerute şi am întocmit un proces verbal de predare-primire", a explicat şi directorul Centrului de Fotbal Mogoşoaia, Jean Garabet.

Dan Petrescu şi Colţescu, audiaţi

Procurorii DNA au continuat însă şi audierile din cazul "Ţerbea-Avram". Arbitrul Sebastian Colţescu şi fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Dan Petrescu, au petrecut ieri câteva zeci de minute în sediul DNA. "Am fost audiat în calitate de martor.

simeon stalpnicul png

Am fost întrebat de modul în care se făceau delegările arbitrilor. Le-am precizat că am fost şi membru al CCA", a spus Petrescu.

"Am fost audiat în calitate de martor, am dat o declaraţie şi atâta tot. Nu am nici o implicare, nu mă interesează absolut nimic, sunt curat. Am fost interogat în cazul Avram. Nu am legătură cu nici un club, cu nici un conducător sau cu domnul Avram", a explicat şi Colţescu.

Dragomir: «S-au interesat şi de transferuri»

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a dat şi el câteva indicii cu privire la ce anume caută cei de la DNA.

simeon stalpnicul png

"Procurorii caută probe. Şi nouă, la LPF, ne-au cerut acte, iar noi le dăm. S-au dus avocaţii noştri şi le-au dus toate documentele de până acum, de la toate meciurile jucate în ultimii ani, transferuri de jucători, de la Poli Timişoara, de la fostul FC Naţional, dar nu ştiu dacă am voie să spun toate astea", a spus Dragomir.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net