Doar Răzvan Lucescu ţine steagul sus în preliminariile Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Antrenorul român a reuşit o calificare entuziasmantă cu PAOK Salonic în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

În afara celor de la CFR Cluj, Răzvan Lucescu şi colonia de tricolori de la Ludogoreţ au reprezentat speranţele româneşti în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. La cârma grecilor de la PAOK Salonic, Lucescu Jr. a izbutit un rezultat excepţional, eliminarea elveţienilor de la Basel, o echipă care a cochetat în ultimii ani cu fazele avansate ale Ligii Campionilor. După 2-1 în tur, trupa lui Răzvan s-a dus în Elveţia în postura de outsider, FC Basel având nevoie de un succes la limită (1-0) pentru accesul în faza următoare. Ei bine, PAOK nu numai că a terminat meciul fără gol primit, dar a punctat de trei ori în poarta gazdelor pentru un 0-3 năucitor. Fernando Varela, fostul fundaş al FCSB-ului, a deschis scorul, iar Prijovic şi El Kaddouri au consfiinţit o calificare meritată a lui PAOK. Deşi e conştient de importanţa acestei victorii, Răzvan Lucescu a apelat la o bucurie moderată, gândindu-se deja la adversarul din turul trei preliminar, Spartak Moscova. „A fost un alt meci pe care l-am jucat foarte bine. Suntem puternici, avem un grup unit şi am intrat pe teren cu gândul la victorie. Acum ne concentrăm pe următorul meci”, a declarat fiul lui Mircea Lucescu.

Dacă PAOK-ul lui Răzvan şi-a depăşit condiţia, cei trei români de la Ludogoreţ Razgrad au spus adio actualului sezon al Ligii Campionilor. În dubla cu campioana Ungariei, MOL Vidi, bulgarii au plecat favoriţi, dar au fost eliminaţi lamentabil, fără gol marcat (0-0 acasă şi 0-1 în deplasare). În returul de miercuri, Moţi a fost titular, Keşeru a intrat în repriza secundă, în timp ce Dragoş Grigore n-a evoluat deloc, fiind accidentat.

Cu CFR Cluj eliminată, prezenţa jucătorilor români în grupele Ligii Campionilor e pusă în pericol. Deocamdată, îl avem doar pe Vlad Chiricheş, calificat direct cu Napoli, asta în cazul în care fundaşul nostru va rămâne în continuare în lotul grupării italiene. În preliminarii mai sunt două tururi, iar singurii care pot pătrunde în faza grupelor sunt Răzvan Marin (Standard Liege) şi Alex Băluţă (Slavia Praga). În turul trei preliminar, belgienii se întâlnesc cu Ajax Amsterdam, iar cehii au o dublă complicată cu Dinamo Kiev.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net