Doi fotbalişti au dat ochii cu moartea, dar au revenit mai puternici!

Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii octombrie, doi jucători au fost la un pas să-şi piardă viaţa pe terenul de joc. Peste două etape, ambii au revenit ca titulari şi au făcut-o la cel mai înalt nivel, trecând cu zâmbetul pe buze peste un eveniment care putea să le marcheze cariera şi viaţa.

Pe 29 octombrie a avut loc meciul Manchester United - Norwich (4-0) din Cupa Ligii Angliei, partidă care se putea încheia cu o tragedie. În urma unei banale sărituri la cap, atacantul Snodgrass de la oaspeţi a căzut secerat la pământ. Timp de aproape 10 minute, echipa medicală a lui Norwich s-a chinuit să-l resusciteze pe internaţionalul scoţian. „O vreme a fost pe altă lume", a recunoscut la final antrenorul echipei engleze. Până la urmă, Snodgrass şi-a revenit la spital şi, după ce a întrebat cu cât s-a terminat meciul, a cerut să fie lăsat la antrenamente. Peste nici două săptămâni, Snodgrass era titular şi a marcat un gol în partida Norwich - West Ham, scor 3-1!

Nefericitul incident a venit la doar două zile după un caz similar, petrecut în campionatul Olandei. Przemyslaw Tyton (portarul polonez al lui PSV Eindhoven) s-a lovit violent cu capul de bară la un meci cu Roda. „30 de secunde era mort. Credeam că l-am pierdut", au mărturisit doctorii. După acest eveniment ce se putea sfârşi tragic, Premyslaw Tyton s-a întors în poartă peste 6 zile, apărând ca titular într-un meci cu Zwole!

Cu gândul la Muamba. Accidentările lui Tyton şi Snodgrass l-au readus în atenţia lumii pe Fabrice Muamba, victima unui stop cardiac pe teren în martie 2012. Fostul jucător al lui Bolton a văzut moartea cu ochii timp de 78 de minute, aşa cum au relatat medici, revenind însă în mod miraculos printre cei vii.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net