Drama lui Ciprian Marica: poate pierde Euro 2016!

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica a sperat că aventura la Steaua îl va relansa, dar de fapt l-a încurcat şi mai multFoto Click!
Ciprian Marica a sperat că aventura la Steaua îl va relansa, dar de fapt l-a încurcat şi mai multFoto Click!

Starea medicală a lui Ciprian Marica e îngrijorătoare atât pentru staff-ul Stelei, cât şi pentru cel al „tricolorilor”. Fotbalistul ar putea fi din nou indisponibil, după ce s-a reaccidentat în meciul cu Pandurii, ceea ce înseamnă că va rata meciurile Stelei, decisive pentru titlu, iar Iordănescu nu-i va trimite scrisoarea de convocare la Euro 2016.

Criza „vârfului” de 30 de ani continuă. Marica a venit în iarnă la roş-albaştri cu gândul la Liga Campionilor şi mai ales cu dorinţa ca la vară să fie în lotul naţionalei la competiţia finală din Franţa. Din păcate pentru el, ambele obiective sunt departe de a fi realizate dintr-o cauză medicală. „Coşmarul” a început la data de 6 martie, în derby-ul cu fosta sa echipă, Dinamo. A forţat, a şutat puternic, şi-n minutul 36 a cerut schimbare, fiind dus la cabine cu sprijinul a doi inşi din delegaţia Stelei. A ales calea rapidă de vindecare a problemelor musculare şi a apelat la serviciile Marijanei Kovacevici, o pseudo–terapeută. La scurt timp a anunţat că e apt de joc, dar Reghecampf nu a vrut să rişte şi nu l-a folosit imediat. A aşteptat până la jocul de miercuri seara cu Pandurii. Aici a evoluat de la pauză şi a avut o ocazie mare de a înscrie, însă a ratat contactul cu mingea.

A rezistat 21 de minute

Totuşi, s-a întins după balon şi a resimţit o durere puternică, fiindcă la zece minute de la acea fază a cerut schimbare. A activat doar 21 de minute şi a părăsit terenul cu capul plecat. Vizibil trist, abia şi-a salutat colegii de pe bancă, nemulţumirea fiind că acelaşi picior drept l-a făcut să nu poată juca nici măcar o repriză. “Marica nu a avut ca la meciul cu Dinamo acea durere, dar a simţit o jenă şi nu a vrut să forţeze. Pentru noi, Ciprian este o soluţie foarte bună, sper să fie sănătos, să nu fie ceva grav şi vom afla în aceste zile situaţia exactă”, a spus antrenorul Reghecampf.

Cert e că atacantul simte că dorinţa sa arzătoare, de a face parte din lotul României la Campionatul European din vară, e pe cale să nu se îndeplinească. El trebuie să fie apt de joc, să înscrie, ceea ce nu a făcut până acum la Steaua, şi să demonstreze că merită un loc pentru turneul din Franţa. Problema e că timpul se scurge în defavoarea sa, sezonul urmând să se încheie luna viitoare. E conştient că dacă va rata acum, la 30 de ani, prezenţa la turneul final, va pierde practic şansa de a mai juca la un turneu important alături de “tricolori”.

Continuă blestemul dinamoviștilor

Ciprian Marica face parte din grupul celor care au “trădat” Dinamo şi au ales să joace în Ghencea, interesant fiind că toţi cei de pe listă s-au confruntat cu probleme din momentul în care au îmbrăcat tricoul rivalei de moarte. În istoria recentă, în ultimii doi şi jumătate, unii ca Adrian Cristea, Srdjan Luchin, George Ţucudean sau Gabi Tamaş au confirmat regula. “Prinţul” a plecat de la “militari” după un lung proces, Luchin şi Ţucudean au fost daţi afară de fostul antrenor Mirel Rădoi, iar ultimul pe tabel e un fundaş ce bifează deja la al doilea mandat la roş-albaştrii. În primul a fost eliminat în urma unei escapade bahice şi acum e la echipă datorită relaţiilor de prietenie cu soţia impresar a antrenorului stelist.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net