Duminica meciurilor de poveste

Ultima actualizare:

    Radu Ştefan are şanse mari să joace în cel mai aprig meci al etapei în Italia
Radu Ştefan are şanse mari să joace în cel mai aprig meci al etapei în Italia

Cel mai tare meci dintre toate va fi Roma – Lazio, de pe Stadio Olimpico, supranumit „Derby della Capitale”. Războiul istoric va avea acum loc într-o conjunctură nefastă pentru ambele echipe, fapt care îi va spori dramatismul.

Roma şi Lazio vin după înfrângeri dureroase în Serie A, suferite în momente când se apropiaseră de vârful clasameentului. Trupa lui Rudi Garcia a pierdut etapa trecută cu Inter, pe San Siro, scor 0-1, iar cea a lui Stefano Pioli are chiar două eşecuri consecutive, 1-3 cu Milan şi 1-2 cu Atalanta. Roma, care va juca rol de gazdă la această partidă, se află încă la un punct în spatele liderului Fiorentina şi nu mai vrea să facă paşi greşiţi. Lazio e însă în corzi, la şase lungimi în spate, abia pe locul şapte, şi nu are decât varianta victoriei pentru a nu pierde contactul cu locurile de Liga Campionilor. Anul trecut, ambele partide au fost electrizante. În tur, „Giallorossi” au scos un egal prin dubla extraordinară a „Împăratului” Totti, iar în retur au câştigat prin golurile lui Iturbe şi Yanga-Mbiwa. În ceea ce-i priveşte pe români, e greu de crezut că-i vom avea pe vreunul pe teren, de la ora 16:00. Lobonţ nu mai intră în calcule la Roma decât în amicale, iar Radu Ştefan pare să-şi fi pierdut şi el postul de titular în apărarea lui Lazio. Roma – Lazio nu e însă singurul şoc al zilei!

  • Derby-ul Ruhr-ului arde Germania. Chiar dacă Stuttgart-ul lui Maxim a jucat ieri cu Bayern, cel mai tare meci al etapei e legendarul Dortmund – Schalke, derby-ul bazinului râului Rhur. Între cele două echipe e o rivalitate de 90 de ani, iar azi, pe Signal Iduna Park, Borussia, echipa de pe locul doi şi cu un sezon aproape impecabil, va încerca să-şi consolideze această poziţie în faţa albaştrilor, care n-au mai câştigat de trei meciuri.

  • Este război şi în nordul Londrei. Termenul de derby este unul britanic şi defineşte o partidă între două echipe din acelaşi oraş. Şi cum pe Emirates se întâlnesc de la ora 18.00 Arsenal şi Tottenham e clar că Premier League e cu ochii pe acest meci. Ambele trupe din nordul capitalei Angliei sunt neînvinse de peste cinci etape şi promit un nou meci de poveste, aşa cum francezul Thiery Henry şi Tedy Sheringham făceau pe vremuri.

  • Sanchez Pizjuan, tărâm interzis pentru granzi. În aşteptarea lui El Casico, Spania ne propune şi ea o încălzire pe măsură în această duminică, Sevilla – Real Madrid. Stadionul andaluzienilor e un teren minat pentru trupa blanco, care a câştigat de multe ori pe Sanchez Pizjuan, dar niciodată când i-a ars buza. De referinţă rămâne meciul de anul trecut, când Sevilla lui Bacca a învins cu 2-1, iar Realul lui Ancelotti a pierdut titlul în faţa lui Atletico. 

  • Anderlecht vrea s-o retrogradeze pe Standard. Ultimul mare meci al duminicii de azi va avea loc în Valonia franceză, între Standard Liège şi Anderlecht Bruxelles. Gazdele au avut un tur de campionat catastrofal şi sunt pe locul 14 din 16, la două puncte de retrogradare. Trupa din capitala Belgiei nu are însă nici o milă şi vine să câştige toate cele trei puncte care s-o menţină în cursa pentru titlul pe care nu l-a mai câştigat din 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net