E Mondial sau Cupa Africii?

Ultima actualizare:

    Gianni Infantino  a devenit  preşedintele  FIFA în urmă  cu câteva luniFoto: Guliver/ Getty Images
Gianni Infantino a devenit preşedintele FIFA în urmă cu câteva luniFoto: Guliver/ Getty Images

Gianni Infantino a câştigat alegerile pentru preşedinţia FIFA promiţând mărirea numărului de echipe calificate la Campionatele Mondiale. Şi va fi circ!

Echipele din zone cu fotbal bun care din cauza vechiului format nu prindeau turneul final s-au bucurat, dar nu e cazul! Nu acolo se vor face cele mai mari salturi, ci pe continente cu fotbal sărac şi neperformant. Astfel, din 13 echipe, câte trimite acum, UEFA va primi încă trei. În schimb, în Africa, Asia şi America Centrală şi de Nord numărul calificatelor se va dubla.

Asia va avea 8 echipe, în loc de 4, Africa 9, în loc de 5, iar CONCACAF 6, în loc de 3. Oceania, care acum nu are decât un singur loc, şi acela la un baraj intercontinental, va merge cu o echipă direct la Mondiale.

Nici celălalt continent cu super-forţe, America de Sud, nu câştigă mare lucru. În loc de 4 naţionale, plus una la baraj, câte trimite acum, va avea 6 din 2026. Practic, acest salt nu va fi făcut pentru a aduce echipe mari la turneul final, ci pentru a mulţumi nişte confederaţii de mâna a doua sau a treia care ştiu de ce parte să fie la alegeri.

Până la urmă, voturile din Argentina, Germania sau Fiji sunt egale pentru şefii FIFA. Recomandările prezentate joi vor fi votate la următoarul Consiliu FIFA, la 9 mai, în -Bahrain. Pentru organizarea CM 2026 se bat SUA, Canada, Mexic, Columbia şi Australia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net