Echipele din Premier League, seduse de fotbaliștii români

Ultima actualizare:

    Florinel ComanFOTO: Sportpictures.eu
Florinel ComanFOTO: Sportpictures.eu

După ani de zile în care prezențele românești în cel mai puternic campionat de fotbal din lume, Premier League, au fost doar sporadice, în sezonul următor am putea avea un motiv în plus pentru a urmări în direct meciurile din Anglia. Leeds United și Crystal Palace au pus ochii pe jucători români.

Cel mai recent este interesul ocupantei locului 14 în recent încheiata ediție a Premier League, Crystal Palace, pentru fcsb-istul Florinel Coman. Lansată pe piață de Giovanni Becali, vestea posibilului transfer al românului a prins tot mai mult contur și a început să fie discutată atât de fanii echipei pe rețelele sociale, dar și de patronul FCSB, Gigi Becali. Din păcate, acesta are toate șansele să rateze un nou transfer important, deoarece ține morțiș că scoată pe jucător 15 milioane de euro. ”12 milioane de lire, adică 13,5 milioane de euro. Eu i-am spus lui Giovanni că nu îl dau sub 15 milioane de euro. Nu vreau să vorbesc ceva ce nu știu, eu nu am vorbit cu el. Eu i-am dat împuternicire ca să negocieze în numele clubului. Eu cred că oamenii specialiști de fotbal, dacă văd un jucător, își dau seama de el. Marele specialist e ăla care îl ia cu 10, 15 milioane și îl dă după cu 100, 200 de milioane. Eu cred că mizează și pe calitățile lui Florinel. Cu pregătire de Premier League îl pot vinde cu 200 de milioane. Florinel are 22 de ani, el nu e încă copt bărbătește, mintea lui încă e copilărească în ceea ce privește fotbalul, adică n-are încă vechime”, a declarat Gigi Becali, ieri, la Pro X.

Vestea interesului celor de la Crystal Palace față de Coman a fost lansată pe piață luni, de Giovanni Becali: ”nu pot să vă spun mai multe. Este adevărat că l-am propus pe Florinel Coman la Crystal Palace, iar acum așteptăm feedback-ul lor. Mutarea depinde de unele detalii, dar se discută. Nu pot să vorbesc despre sume de transfer în acest moment. L-am propus și vedem ce decizie iau cei de la Palace”, a declarat fostul impresar pentru cei de la ”Fanatik”. Motivul pentru care cei de la Palace sunt puși pe cumpărături este legat de posibilul transfer al vedetei lor, Wilfried Zaha, la Arsenal. Tratativele sunt în toi, dar s-au blocat la suma cerută pe jucător: 80 de milioane de euro.

Conform celor de la sport.ro, pe lista formațiilor care îl vor pe Coman se află și Norwich City, dar e de așteptat ca posibilele negocieri să se împomolească atunci când șefii formației recent retrogradate în Championship vor afla că Gigi Becali vrea și pe acest jucător tot 15 milioane de euro, ca și pentru Dennis Man.

Mult mai aproape de reușită pare a fi transferul lui Nicușor Stanciu de la Slavia Praga la nou-promovata Leeds United. Conform presei engleze, internaționalul român este primul pe lista antrenorului Marcelo Bielsa, mai ales că prețul cerut pe el de cehi este în jur de 9 milioane de euro. O sumă corectă pentru un fotbalist care în sezonul trecut a jucat în 40 de partide oficiale, dintre care 10 în Liga Campionilor, reușind 4 goluri și 12 pase decisive.

Andone și Băluță sunt legitimați la Brighton

România mai este reprezentată în Premier League, măcar pe hârtie, de doi jucători români. Tudor Băluță și Florin Andone sunt legitimați la Brighton, dar nu au avut prea multe șanse să joace acolo, fiind împrumutați. Băluță, transferat de englezi anul trecut, de la Viitorul, pentru 2,9 milioane de euro, a jucat doar o partidă în Cupa Ligii, contra lui Aston Villa (scor 1-3), și altele la echipa secundă. Pentru a avea meciuri în picioare, a fost împrumutat la formația olandeză Den Bosch. Acum, a revenit la Brighton, însă nu se știe care va fi viitorul lui. În ceea ce-l privește, Florin Andone a fost transferat acum doi ani de la Deportivo La Coruna, pentru 6 milioane de euro. Dacă în primul sezon a jucat 23 de meciuri în Premier League, înscriind trei goluri, în următorul a fost introdus doar de trei ori, marcând o dată. Drept urmare, în septembrie a fost împrumutat la Galatasaray, unde apucase să devină titular până ce s-a accidentat grav la genunchi, în noiembrie. Din păcate, accidentarea i-a recidivat în vară, așa că turcii au renunțat să îl achiziționeze și el a fost nevoit să se întoarcă la Brighton.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net