Edi e alesul lui Becali. „Nea Gigi, vreau autoritate în vestiar!”

Ultima actualizare:

    Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Iordănescu junior va fi numit de Gigi Becali antrenor principal la FCSB după terminarea meciurilor din play-out.

Patronul roş-albaştrilor s-a înţeles cu Edi Iordănescu pentru a umple golul lăsat pe banca tehnică de Mihai Teja. Noul tehnician al FCSB-ului va primi mână liberă de la Becali, dar va fi condiţionat de rezultate.

Abandonând pista Marius Şumudică, nedorit de fani, Gigi Becali a purtat numeroase discuţii cu Edi Iordănescu, actualul antrenor de la Gaz Metan negociindu-şi la sânge viitorul. „Nea Gigi, vreau autoritate în vestiar”, i-a transmis fiul lui Anghel Iordănescu lui Becali pentru a nu fi umilit în public aşa cum au păţit predecesorii săi. „Este ca şi numit, lipseşte semnătura. Nu e în România un antrenor tânăr care să nu vrea la FCSB. Mai ales unul ca Edi, care a demonstrat la echipele mici. Să vedem ce poate la o echipă mare”, a precizat fnanţatorul vicecampioanei. Oficializarea numirii se va face cel mai probabil după ultimul meci al celor de la Gaz Metan din play-out, la finalul acestei săptămâni cntra deja retrogradatei Concordia Chiajna.

În ceea ce priveşte autoritatea şi libertatea pe care o avea Edi, Gigi Becali rămâne oarecum consecvent propriilor principii. „Putere mai mare ca aici nu va avea, dar puterea ţi-o impui prin rezultate, atunci când jucătorii simt că pot câştiga bani cu tine. Dar dacă jucătorii se plâng că se sufocă şi nu sunt antrenaţi, e grav”, a completat Becali, supărat în continuare pentru faptul că echipa sa a pierdut titlul în acest sezon din cauza punctelor pierdute cu formaţiile mici. „Dacă eşti pe locul unu, să fii sănătos, ia titlul, fă eventul! Dar dacă în sezonul regulat nu baţi Chiajna şi Voluntari, atunci ia banii până la finalul contractului şi la revedere”, a mai spus patronul FCSB-ului, refuzând ideea ca Edi Iordănescu să aibă o clauză de reziliere. „N-a cerut nici o clauză. Ce, sunt tâmpit? Ce-i aia clauză de dat afară? Pleci când vrei, iar eu te dau afară când vreau. Eu nu mă leg la cap, nu s-a născut omul care să-mi pună clauză”, s-a justificat Becali.

Chiar dacă Edi Iordănescu va fi lăsat în pace o perioadă, antrenorul de 40 de ani va simţi încă de la început presiunea declaraţiilor lui Becali. ,,Eu nu-mi angajez stăpân, îmi angajez slujitor, Edi ştie asta. Slujitor în sensul frumos, creştineşte. Slujeşte via, o stropeşte, o face să crească frumos. Cel care primeşte bani e slujitor, eu nu ştiu altă lume”, a spus Gigi Becali.

Edi Iordănescu va încerca să calce pe urmele tatălui său, unul dintre cei mai titraţi tehnicieni din istoria clubului roş-albastru. Acum în vârstă de 69 de ani, Anghel Iordănescu a fost campion cu Steaua de două ori ca jucător şi în patru rânduri ca antrenor (1987, 1988, 1989 şi 1993). Iordănescu senior mai are în palmares două Cupe ale României, dar şi Supercupa Europei cucerită în 1986.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net