Edi Iordănescu divorţează de Niculae

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Prima echipă din play-off care îşi dă foc la valiză din interior e Astra Giurgiu. Neînţelegerile dintre conducerea tehnică şi finanţatorul echipei au mocnit tot sezonul, iar acum, când nimic prea bun şi nimic prea rău nu se mai poate întâmpla, a izbucnit un incendiu cu final aşteptat. Despărţirea.

Edi Iordănescu nu a fost niciodată mulţumit de echipa pe care a avut-o la Giurgiu şi a cerut constant întăriri. Între tur şi retur a fost mult mai agresiv şi Niculae i-a făcut câteva concesii, dar nu pe toate. Fiul fostului selecţioner a ameninţat că pleacă chiar înaintea debutul Ligii 1 din 2018, dar până la urmă a înghiţit în sec şi a rămas la echipă. Performanţa calificării în play-off nu a limpezit însă lucrurile la club, ba dimpotrivă. Edi Iordănescu pare mulţumit cu un loc 4, care ar duce probabil echipa în Liga Europa, dar lacomul patron vrea mai mult, implicarea în lupta pentru titlu şi o clasare măcar pe podium, deşi nu a făcut mare lucru pentru a merita asta. „Antrenorul nostru crede că şi în play-off trebuie să jucăm la 0-0. De parcă am lua cupa echipelor care nu primesc gol. Atât a înţeles el. Ăsta nu e fotbal. Când o să jucăm fotbal  adevărat o să câştigăm şi meciuri”, a fost reacţia lui Niculae de după meciul de la Craiova.

Au cerut 5.000 de euro pentru play-off 

Din păcate, s-a îndreptat şi împotriva jucătorilor, cărora le-a impus din mers un obiectiv de care nu s-a vorbit înainte şi care nu e prins în contract, condiţionând de el prima de 5.000 de euro ce trebuie achitată doar pentru calificarea în play-off, nu pentru podium, cum vrea patronul mai nou. „N-am înţeles de ce era atât de supărat. Ne-a făcut cerşetori şi ne-a zis că să mai cerem bani când ajungem pe podium. Când am semnat nu aveam niciun obiectiv în afara rămânerii în Liga 1. Aşa, noi de ce să ne dăm viaţa pe teren?”, a declarat un jucător pentru Digi Sport, sub protecţia anonimatului.


    Ioan Niculae e unul dintre cei mai bogaţi români în viaţă, dar la fotbal vrea să câştige fără să investească mare lucruFoto: Click!
Ioan Niculae e unul dintre cei mai bogaţi români în viaţă, dar la fotbal vrea să câştige fără să investească mare lucruFoto: Click!

În aceste condiţii, lui Edi Iordănescu nu-i mai rămâne decât plecarea de la Giurgiu, aşa cum a vrut să facă şi luna trecută, iar cererea a fost făcută oficial către conducerea administrativă. Desigur, nu e demisie clasică pentru că şi tehnicianul are nişte bani de luat de la unul dintre cei mai bogaţi români ai momentului şi nu vrea să renunţe la ei.

Jucătorii pot să se răzbune la Iaşi

Nerespectarea angajamentelor verbale şi contractuale de către patron i-a enervat la culme pe Seto şi compania, care nu mai sunt motivaţi să urce spre vârful clasamentului. Astfel, după ce au căzut un loc în urma înfrângerii cu Craiova, giurgiuvenii pot să ajungă ultimii în play-off dacă vor pierde duminică la Iaşi. Şi s-ar putea să se întâmple asta, pentru ca Niculae să înţeleagă că nu e stăpân de sclavi, ci patron de club, dar şi pentru că moldovenii sunt în formă, deşi au şi ei probleme financiare.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net