Edi Iordănescu: ”M-am gândit ce să pun în contract ca Gigi Becali să nu accepte”

Ultima actualizare:

    Edward IordănescuFOTO: Sportpictures.eu
Edward IordănescuFOTO: Sportpictures.eu

La 43 de ani, Edi Iordănescu pare să fi intrat în cea mai mare aventură a vieții sale. Numit oficial la FCSB, un club în care patronul își ”devorează” angajații, indiferent că aceștia sunt jucători sau antrenori, tehnicianul a vorbit într-o conferință de presă despre toate aspectele noului contract, dar și despre cum crede că va manageria relația cu Gigi Becali, fanii sau echipa. Iată, în continuare, cele mai importante declarații ale fiului fostului selecționer Anghel Iordănescu.

Cum de a acceptat propunerea lui Gigi Becali. „Planul meu inițial, după plecarea de la CFR, a fost să plec în străinătate. Am scăpat o oportunitate bună, a trecut totul. A venit această chemare, am stat față în față cu patronul clubului. Am găsit un om total schimbat în abordare, în idei, culminând cu propunerea făcută de dânsul. Recunosc că după am fost șocat de cum a pus problema și de ce a promis. Mi-a spus că va accepta orice pun în contract și că fără să verifice va spune da. Recunosc, eram convins 100% că nu semnez și m-am gândit ce să pun ca să nu accepte. Am făcut treaba asta cu avocații mei. Contractul a plecat spre club, dar m-a convins când a spus la TV că va accepta orice. M-a sensibilizat extrem de tare și a fost factorul decisiv”. 

Cum va colabora cu Gigi Becali. ”Sunt disponibil domniei sale 24 din 24 de ore, dar nu pentru fotbal, ci dacă mă contactează şi e nevoie de orice altceva care nu e pur fotbalistic. De fotbal nu discutăm decât lunea. Lunea, însemnând ziua de după joc, că poate jucăm lunea şi atunci discutăm marţi şi atunci închid telefonul de miercuri”. 

El decide cine joacă și cine nu. ”Toţi jucătorii sunt extrem de importanţi, toţi sunt speciali, am o singură vedetă, echipa. Nu contează numele şi nu joacă numele. Vreau ca toţi să se pregătească extremd e bine, le-am spus din prima zi că niciodată nu voi accepta ifose sau supărări sau mofturi. Se exclude singur cine face asta. Ei sunt plătiţi să se antreneze, când se apelează la ei, să intre şi să joace”. 

De ce crede că va avea independență. ”Am trei atuuri. Sub cuvânt de onoare, mi-a promis unele lucruri. În al doilea rând, e vorba de contractul meu. E un contract atipic pentru fotbalul românesc. Contractul meu înseamnă o protecție clară. Apoi e vorba de persoana mea. A contat mult și grupul de jucători de aici. Sunt jucători cu potențial și cu dorință de performanță”. 

Ce poate comenta la TV Gigi Becali. ”Patronul are dreptul şi libertatea să comenteze ce-şi doreşte. Ce va spune patronul îşi va asuma, dar mi-ar plăcea ca să încerce să-şi păstreze cuvântul dat şi să încerce ca, prin ieşirile dânsului, care uneori sunt benefice, să ne ajute, să ne sprijine, să ne înţeleagă, pentru că doar aşa se poate face performanţă. Contractul meu este foarte complex şi se ating punctele sensibile, de comentariu în spaţiu public, de poziţiile care sunt luate, de influenţă”. Obiectivul e titlul. ”Obiectivul e titlul, chiar dacă nu plecăm corect în cursă, cel puţin eu, că deja mă uit în sus şi trebuie să recuperez. M-am așezat la o partidă de șah unde sunt în dezavantaj. Dar am venit pentru titlu, nu pentru locul doi sau trei”.

Edi Iordănescu s-a împăcat cu Mihai Stoica 

Una dintre marile întrebări legate de revenirea lui Edi Iordănescu la FCSB a fost cum va manageria el relația cu Mihai Stoica, directorul sportiv al clubului. Cei doi au avut de-a lungul timpului niște contre cu jigniri incredibile. Mai de voie, mai de nevoie, se pare că au trecut cu totul peste ele. Așa că vor colabora îndeaproape. ”Lucrurile din trecut cu Meme sunt clare. Au fost momente mai puțin fericite, dar au vorbit orgoliile din noi. Ce nu știți e că el a mai avut vreo două tentative de a mă aduce la masa discuțiilor. Înainte de a merge la CFR, am avut întâlniri cu el, am vorbit despre posibilitatea ca într-o zi să ajung aici. A avut un rol decisiv în ceea ce înseamnă comunicarea dintre noi. Suntem suficient de maturi și inteligenți pentru a realiza că doar împreună putem reuși lucruri importante pentru club”, a spus Edi Iordănescu, care a mai anunțat că de la etapa următoare Mihai Stoica va sta din nou pe banca echipei la meciuri. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net