Premierul francez Edouard Philippe a vorbit despre viitorul competițiilor sportive din Hexagon. Potrivit lequipe.fr, demnitarul a precizat că nu poate fi vorba despre reluarea campionatelor profesioniste de fotbal (Ligue 1) și de rugby (Top 14) înainte de luna august. În acest context, ediția viitoare a întrecerii fotbalistice din Hexagon ar putea debuta în 7 august, însă doar fără spectatori.


În 11 mai, se prevede o relaxare a restricțiilor în Franța. Cu toate acestea, nu se va permite desfășurarea unor competiții profesioniste. “Va fi posibil să se practice o activitate sportivă individuală în aer liber, respectându-se regulile distanţării fizice. Nu va fi posibil nici să se practice sport în locurile acoperite, nici să se practice sporturi de echipă sau de contact”, a explicat Edouard Philippe, potrivit L’Equipe. 
Deminitarul a menţionat că data de 11 mai pentru încheierea perioadei de izolare impusă nu este nici ea certă: “Dacă indicatorii de sănătate nu sunt corespunzători, nu vom încheia izolarea la 11 mai”.
Șeful Guvernului de la Paris a subliniat că evenimente reunind peste 5.000 de participanți nu se pot disputa înainte de septembrie. De asemenea, în Franța nu se vor putea desfășura nici antrenamente colective cu un număr mai mare de zece persoane. Tocmai de aceea, în pericol de a fi amânat sau chiar anulat este și Turul Franței la ciclism. Programat inițial la începutul verii, acesta a fost reprogramat între 29 august și 20 septembrie.   

 
 
Loading...