Pentru naționala României, victoria cu Serbia era obligatorie pentru a putea spera în continuare la primul loc în grupa din Liga Națiunilor. Din păcate, la finalul meciului de pe ”Arena Națională” tricolorii au ieșit fericiți că au scăpat ei neînvinși. Acum, ocuparea primei poziții ține de jocul rezultatelor.


Cu 48.513 de spectatori în tribună, un record pentru un meci al naționalei în ultima perioadă, România a început curajos meciul, însă cei care au avut prima ocazie au fost tot oaspeții, prin Mitrovic, care a profitat de o gafă imensă a lui Tamaș, dar nu a nimerit poarta. Tricolorii au replicat prin Stanciu și Răzvan Marin, acesta din urmă ratând și ceea ce avea să rămână cea mai mare ocazie a naționalei noastre: șutul lui de la 25 de metri, din lovitură liberă, fiind scos in extremis, de lângă bară, de portarul sârbilor.

Prima repriză s-a încheiat cu o nouă gafă a lui Tamaș. La un duel în careu, acesta a vrut să degajeze mingea, dar nu a văzut că adversarul direct a fost mai rapid, așa că l-a lovit și pe acesta în cap. Rezultatul a fost cel corect: lovitură de la 11 m pentru Serbia și eliminare pentru fundașul român. Din fericire, Tadic, un jucător recunoscut pentru centrările sale, a ”centrat” și din penalty, iar mingea s-a dus în înaltul tribunei.

În condițiile unui om în minus, veleitățile ofensive ale echipei nostre au fost reduse la zero, singurul scop fiind să nu primim gol. S-a întâmplat asta, dar echipa noastră a arătat în cele 45 de minute ale celei de-a doua reprize ca o redută atacată din toate părțile. Doar șansa sau intervențiile lui Tătărușanu din minutele 67 și 74 au făcut ca tabela să rămână imaculată.

În urma acestui 0-0, Serbia rămâne cu un avans de două puncte în fața României. Pentru a ajunge pe primul loc, noi avem nevoie de două victorii din ultimele două partide ale grupei (cu Lituania, la Ploiești, pe 17 noiembrie și cu Muntenegru, în deplasare, pe 20 noiembrie), iar sârbii trebuie să se încurce într-unul din meciurile pe care le mai au de disputat.

 
 
Loading...