Egalul care ne duce în urna a doua a preliminariilor mondiale

Ultima actualizare:

    Boyle a deschis scorul FOTO: EPA
Boyle a deschis scorul FOTO: EPA

Românii au mers la Belfast cu un singur gând: să obțină un rezultat mai bun decât al Rusiei la Belgrad, pentru a ajunge în urna a doua doua valorică a tragerii la sorți a preliminariilor CM. Le-a ieșit (1-1), dar cu emoții.

Mirel Rădoi a uitat de principiile pe care le clama cu pieptul înainte acum o lună, când eram ciuca bătăilor, cum că spectacolul contează mai mult decât rezultatul și a alcătuit o formație pentru care egalul părea singura posibilitate, atât de tare ne-au dominat adversarii până prin minutul 70. Cum la pauză sârbii conduceau deja cu 4-0, era clar că tactica aleasă de selecționerul Rădoi era una bună, numai că orice intenție defensivă capătă valențe sinucigașe când îl ai pe linia de fund pe Toșca. Așa cum a greșit și la golul din meciul tur, când nord-irlandezii au egalat de lângă el, așa s-a întâmplat și acum, numai că cel care a marcat lipit de el a fost Boyle, în minutul 56. Egalarea a venit greu și oarecum întâmplător, în minutul 81, când nou-introdusul pe teren Bicfalvi a trimis în plasă o pasă ideală primită de la Tănase.

Cu acest rezultat, România și-a îndeplinit cel mai puțin important obiectiv dintre cele stabilite la începutul anului: va face parte din grupa a doua valorică la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, deși la cum jucăm, nici o urnă valorică nu ne poate salva de noi momente de tristețe. Cu această satisfacție minimă, vom privi Europeanul la televizor anul viitor cu alt moral, desigur.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net