Ei sunt pierzătorii anului 2020 în fotbal

Ultima actualizare:

    Lionel Messi și Antoine Griezmann au încercat degeaba să se ridice reciprocFOTO: EPA
Lionel Messi și Antoine Griezmann au încercat degeaba să se ridice reciprocFOTO: EPA

Marcat de pandemie, anul 2020 a fost unul de tristă amintire pentru mulți jucători mari ai planetei. Prestațiile mai slabe decât nivelul cu care și-au obișnuit fanii au fost penalizate și de site-ul de specialitate transfermarkt.com, care le-a scăzut vertiginos cotele.

Cel mai mult a pierdut în 2020 belgianul Eden Hazard. Jucătorul lui Real Madrid a pierdut nu mai puțin de 70 de milioane de euro, mai mult de jumătate din valoarea avută la începutul anului trecut. Acum valorează 50 de milioane, o sumă care, raportată la prestațiile sale din teren pare oricum exagerată.

Eden Hazard a dezamăgit la Real
Eden Hazard a dezamăgit la Real

Al doilea în topul prăbușirilor de cote este, incredibil pentru mulți, Lionel Messi. Vedeta Barcelonei are mai puțin cu 60 de milioane de euro decât la 1 ianuarie 2020, acest lucru fiind provocat mai mult de prestațiile din acest campionat, dar și de scandalurile pe care le-a tot avut cu catalanii în ultimele luni, care i-au afectat randamentul. Al treilea, tot cu 60 de milioane de euro scăzuți din valoarea personală este un alt jucător de la FC Barcelona, francezul Antoine Griezmann, care nu s-a acomodat deloc la formația ”blau-grana” de la transferul de la Atletico Madrid. El a rămas acum cu doar 60 de milioane cotă, iar prăbușirea cotelor celor doi jucători ai săi nu face decât să ne facă să înțelegem și mai bine ce se petrece la catalani în acest sezon de coșmar.

În continuare, în Top 10 al dezamăgirilor găsim jucătorii pe care ne așteptam să îi descoperim acolo, pentru că sunt rezerve de lux la echipele lor. Christian Eriksen, danezul nu se regăsește deloc la Inter Milano, iar cota lui s-a prăbușit. El a pierdut 55 de milioane de euro și a ajuns acum la 35. E urmat de fostul lui coechipier de la Tottenham, Delle Ali, care a fost trecut pe linie moartă, inexplicabil, de antrenorul londonezilor, Jose Mourinho, iar asta i-a adus o scădere cu 52 de milioane de euro a cotei, care a ajuns acum la 38 de milioane. Dintre ceilalți cinci jucători care compun Top 10 mondial al dezamăgirilor, cel mai mult a avut de suferit, însă, portarul lui Chelsea, Kepa. Transferat anul trecut pentru o sumă record pentru un portar, spaniolul a dezamăgit cum nici dușmanii săi nu-și puteau imagina. Drept urmare, cota lui nu că s-a prăbușit, dar a devenit aproape inexistentă, raportată la anul trecut pe vremea aceasta. Practic, din 60 de milioane de euro, cu cât era cotat în ianuarie 2020, el a pierdut 45 de milioane și a ajuns acum la 15 milioane de euro! Evident, și-a pierdut și locul de titular la formația antrenată de Frank Lampard.

Ionuț Radu, cea mai mare scădere dintre români

În ceea ce-i privește pe fotbaliștii români, lucrurile nu sunt deloc surprinzătoare. Portarul Ionuț Radu a fost aruncat de pe ”calul” pe care defila în 2019 și, din postura de titular la Genoa, a ajuns ca în 2020 să nu bifeze nici măcar un singur minut pe teren! Drept urmare, cota lui s-a prăbușit cu 8 milioane, ajungând la să valorize acum doar 7. Al doilea pe această listă este veteranul lui Lazio, Ștefan Radu, a cărui cotă s-a înjumătățit, de la 5 la 2,5 milioane de euro. Lucru normal, având în vedere vârsta și faptul că nu mai joacă meci de meci. Răzvan Marin este al treilea, cu 2 milioane de euro pierduți, lucru normal având în vedere că în prima parte a anului nu juca deloc la Ajax. Acum compensează la Cagliari timpul pierdut în Olanda, dar evoluțiile lui sunt destul de inconstante.

Ionuț Radu nu a jucat deloc în 2020
Ionuț Radu nu a jucat deloc în 2020

Top scăderi străini

Nume     Scădere  Cotă actuală

1. Eden Hazard     70   50

2. Lionel Messi     60   80

3. Antoine Griezmann 60   60

4. Christian Eriksen      55   35

5. Dele Alli     52   38

6. Raheem Sterling      50   110

7. Kepa   45   15

8. N’Golo Kante    40   60

9. Paul Pogba       35   65

10. Alexandre Lacazette     35   35

Notă: Sumele sunt în milioane de euro

Top scăderi români

Nume     Scădere  Cotă actuală

1. Ionuț Radu 8    7

2. Ștefan Radu      2,5  2,5

3. Răzvan Marin   2      10

4. Constantin Budescu        2      2

5. Florin Andone  1,7  2,8

6. Ianis Hagi  1,5  4,5

7. Ionuț Nedelcearu    1,5  2,5

8. Eric Bicfalvi       1,5  2

9. Claudiu Keșeru 1,2  2

10. George Pușcaș       1,2  4,8

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net