Ei sunt tatuaţii de la naţională

Ultima actualizare:
Denis Alibec (Viitorul)
Denis Alibec (Viitorul)

Echipa naţională începe în forţă anul, cu un turneu de pregătire în Spania, acolo unde “tricolorii” vor juca şi două meciuri amicale. Pentru primul, cu Polonia, programat la 2 februarie, selecţionerul Victor Piţurcă a chemat numai jucători tineri, din campionatul intern. Dincolo de calităţile fotbalistice pe care le au, pe mulţi dintre ei îi mai leagă ceva: pasiunea pentru tatuaje.

Şefii Federaţiei Române de Fotbal au organizat un program încărcat anul acesta pentru prima reprezentativă. Acţiunile naţionalei debutează de la sfârşitul lui ianuarie, la 27 mai exact, cu un cantonament în Spania, stagiu de pregătire în care "tricolorii" vor avea şi două meciuri amicale, cu Polonia, la 2 februarie, şi Australia, la 6 februarie.

Antrenorul a chemat numai jucători din Liga I pentru primul joc, la al doilea urmând să se prezinte şi "stranierii", dar şi fotbaliştii din lotul Stelei, cărora Piţurcă le-a permis să rateze primul amical.

Astfel, din 27 ianuarie, 23 de tineri jucători din campionatul intern se vor pregăti sub comanda celui poreclit "Satana" la Estepona, un orăşel de pe Costa del Sol. Mulţi dintre fotbaliştii desemnaţi să se prezinte la lotul naţional au o mare pasiune: desenele pe corp. De altfel, în cadrul antrenamentelor va fi o adevărată expoziţie de tatuaje, lideri la acest capitol fiind atacantul Viitorului, Denis Alibec şi mijlocaşul de la Vaslui, Liviu Antal. Iată cum sunt împărţite desenele.

Cristi Bălgrădean (Dinamo) - Portarul şi-a desenat pe antebraţul stâng două mâini împreunate care se roagă şi chipul unui înger, care, de asemenea, inspiră rostirea unei rugăciuni. Desenul a fost făcut pe vremea când era la Arad şi din lipsa timpului nu a fost terminat.

Alex Maxim (Pandurii)

Denis Alibec (Viitorul)
Denis Alibec (Viitorul)

Alexandru Maxim (Pandurii) - Revelaţia turului de campionat, mijlocaşului Pandurilor a trecut şi el pe la saloanele de tatuaj. Nu a exagerat însă în ceea ce priveşte numărul desenelor pe corp, preferând să-şi facă o "brăţară" la mâna dreaptă, tatuaj pe care îl sărută după fiecare gol marcat.

Liviu Antal (Vaslui)

Denis Alibec (Viitorul)
Denis Alibec (Viitorul)

Liviu Antal (Vaslui) - Mijocaşul vasluienilor i-a dat pe toţi colegii săi gata atunci când şi-a etalat tatuajele. În zona abdomenului are trei feţe: ale mamei, tatălui şi surorii. A îndurat câteva zile de chin pentru a avea pe corp chipurile părinţilor, Ioan şi Eleonora, şi al Florentinei, studentă la Cluj.

Nicuşor Stanciu (Vaslui)

Denis Alibec (Viitorul)
Denis Alibec (Viitorul)

Nicuşor Stanciu  (Vaslui) -  Speranţa celor de la Vaslui, este şi el împătimit al tatuajelor. Are în acest moment un singur desen, la mâna dreaptă, o "brăţară", cu un model tribal. În viitor, acesta intenţioneză să-şi mai coloreze corpul cu câteva desene.

Gicu Grozav (Petrolul)


    Denis Alibec (Viitorul)
Denis Alibec (Viitorul)

Gicu Grozav (Petrolul) - Atacantul şi-a făcut până acum trei tatuaje. La încheietura mâinii drepte are iniţialele părinţilor, V- de la numele tatălui, Valer, şi T - de la cel al mamei, teodora. Pe bicepsul drept este scris "Ionu", aşa cum îl alintă pe fratele său, Ionuţ.

Denis Alibec ( Viitorul) - Jucătorul care a fost şi la Inter Milano şi-a făcut în Italia un tatuaj imens, pe braţul.drept. Desenul reprezintă o cruce uriaşă, alături de care sunt scrise două cuvinte: sinceritate şi respect.

Naţionala României, antrenată de Victorm Piţurcă, se menţine pe locul 33 în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna decembrie. Adversarele României în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda locul 8, Ungaria locul 32, Turcia locul 40, Estonia locul 83, Andorra locul 203 (11 puncte). Primele trei locuri sunt ocupate de Spania, Germania şi Argentina.

PORTARISilviu Lung jr. (Astra), Alexandru Buzbuchi (Viitorul), Cristian Bălgrădean (Dinamo)

FUNDAŞIAlexandru Măţel (Astra), Constantin Nica, Dragoş Grigore, Srgian Luchin (toţi Dinamo), Valerică Găman, Ştefan Bărboianu (ambii, Astra), Mihai Bălaşa (Viitorul) şi Laszlo Sepsi (CFR Cluj)

MIJLOCAŞIIonuţ Neagu (Oţelul), Mihai Răduţ, Dan Nistor, Alexandru Maxim (toţi, Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Mateiu (FC Braşov), Liviu Antal, Nicolae Stanciu (ambii, SC Vaslui) şi Aurelian Chiţu (Viitorul)

ATACANŢIConstantin Budescu (Astra), Gicu Grozav (Petrolul), Marius Alexe (Dinamo) şi Denis Alibec (Viitorul)

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net