Erling Haaland a devenit cel mai tânăr jucător care marchează 20 de goluri în Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Erling Haaland a primit un nou trofeuFoto: EPA-EFE
Erling Haaland a primit un nou trofeuFoto: EPA-EFE

Atacantul Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund) a devenit, marţi, 9 martie, cel mai tânăr jucător de fotbal care marchează 20 de goluri în Liga Campionilor. Potrivit lequipe.fr, norvegianul a atins acestă performanță la vârsta de 20 de ani şi 231 de zile. Grație reușitelor lui Haaland, Borussia Dortmund s-a calificat în sferturile definală ale ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor, trecând (3-2 și 2-2) de FC Sevilla.

Precedentul record de precocitate îi aparţinea atacantului francez al echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, care a reuşit să ajungă la 20 de goluri la 21 de ani şi 355 de zile. Pe de altă parte, cu cele două goluri înscrise în meciul cu FC Sevilla, Haaland a devenit cel mai bun marcator norvegian în Liga Campionilor, depăşindu-l pe Ole Gunnar Solskjaer, care a reuşit în carieră 19 de goluri. Atacantul Borussiei a avut nevoie de doar 14 jocuri pentru a marca 20 de goluri, în timp ce actualul antrenor al echipei Manchetser United a înscris de 19 ori în 77 de partide. Totodată, potrivit marca.com, jucătorul Borussiei a devenit primul jucător care a marcat de câte două ori în patru meciuri consecutive în Liga Campionilor.După partida retur cu FC Sevilla, în care a marcat în minutele 35 și 54, din penalty, Haaland a declarat: „A fost un meci dificil.  Sunt obosit, dar este bine că ne-am calificat în turul următor. Știam că ne vor ataca, dar atunci când am marcat un gol ei aveau nevoie de trei.  A fost bine că am condus cu 1-0. A fost un gol frumos. Am ratat primul penalty. Dacă portarul ar fi rămas pe linie aș fi marcat, însă el a trișat. Am fost puțin nervos la reexecutare, dar am știut că va fi bine marcând al doilea gol”. 

Liga Campionilor - optimi de finalăIeri (marţi, 9 martie)Juventus - FC Porto 3-2 (în tur 1-2)Borussia Dortmund - FC Sevilla 2-2 (în  tur 3-2)Astăzi (miercuri, 10 martie),  ora 22.00Liverpool - Leipzig (în tur 2-0)Paris Saint-Germain - FC Barcelona (în tur 4-1)Marţi, 16 martieManchester City - Borussia Monchengladbach (în tur 2-0)Real Madrid - Atalanta (în tur 1-0)Miercuri, 17 martieChelsea  - Atletico (în tur 1-0)Bayern Munchen - Lazio (în tur 4-1)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net