Erou la 18 ani

Ultima actualizare:

    CFR Cluj- Viitorul 0:1
CFR Cluj- Viitorul 0:1

Hagi ar putea da prima lovitură pe piaţa transferurilor. Puştiul Gabriel Iancu, cel care a adus victoria joi seară, pe terenul celor de la CFR Cluj (scor 1-0), e curtat insistent de forţele Europei. Sampdoria, Ajax şi Galatasaray şi-au trimis deja mesagerii pentru a-l monitoriza.

Poartă pe tricou numărului idolului şi - acum - patronului său, Gică Hagi, dar ştie că mai are mult de muncă pentru a-l ajunge.

Deocamdată, startul a fost cum nu se poate mai bun. La doar 18 ani e liderul Viitorului Constanţa şi a demonstrat acest lucru exact acolo unde trebuia: pe terenul campioanei, CFR.

A marcat în minutul 20, după ce l-a driblat cu eleganţă pe portarul Felgueiras, pecetluind cea mai importantă victorie a echipei înfiinţate de Gică Hagi în urmă cu trei ani. A fost al patrulea gol reuşit de Iancu în acest sezon pentru Viitorul.

Dar nu doar prestaţiile bune din Liga 1 l-au făcut pe Gabriel Iancu să intre în vizorul cluburilor europene. Sampdoria, de exemplu, îl monitorizează cu atenţie încă de pe vremea când evolua pentru naţionala U17 a României. Iar prestaţiile sale, atât de acolo cât şi cele avute la naţionala imediat superioară, Under 19, au confirmat faptul că merită să fie unul dintre viitoarele transferuri ale grupării genoveze.

De asemenea, a fost o perioadă într-un stagiu de pregătire cu Ajax. Cu toate astea, a ales să rămână deo­­camdată la Viitorul, club la care a ajuns în urmă cu trei ani, atunci când a fost fost selecţionat de scouterii Academiei Hagi la o acţiune în Bucureşti, oraşul natal al jucătorului.

Hagi s-a agitat la «oficială»

Cel mai important rezultat din istorie scos de echipa finanţată de Gică Hagi, Viitorul, l-a entuziasmat pe "Rege".

simeon stalpnicul png

"Este super! Pentru noi, era un meci imposibil", a declarat fostul mare internaţional. El s-a agitat pe toată durata meciului la tribuna oficială, acolo unde nu s-a ferit să-şi exprime trăirile.

Ultimatum pentru Andone- "Viitorul meu nu-l ştiu. Rămâne de văzut"

Şefii CFR Cluj sunt hotărâţi să-l dea afară pe Ioan Andone dacă ardelenii vor pierde şi marţi, la Istanbul, cu Galatasaray. Eşecul de pe teren propriu cu Viitorul Constanţa (0-1) a tulburat serios apele în  curtea campioanei României.

Pentru Ioan Andone, meciul cu Galata din Liga Campionilor a devenit vital. După 12 etape scurse din Liga I, CFR Cluj e la 12 puncte de liderul Steaua, având şi un meci mai mult disputat, situaţie care nu mai poate fi tolerată de oficialii din Gruia. Astfel, patronul Arpad Paszkany şi preşedintele Iuliu Mureşan caută soluţii pentru salvarea corabiei, iar antrenorul Andone pare în acest moment cel mai expus.

Enervaţi la culme după ce nou-promovata Viitorul s-a impus chiar la Cluj cu 1-0, deşi a jucat mult timp cu un om în minus, Paszkany şi Mureşan se abţin încă să ia măsuri radicale doar din cauza faptului că urmează o partidă crucială în Liga Campionilor. „Viitorul meu? Nu ştiu, vedem", a spus Andone după meciul cu puştii lui Hagi, simţindu-se cu sabia deasupra capului.

„Fălcosul" mai are o singură şansă de a-şi salva scaunul: marţi, în infernul de la Istanbul, contra campioanei Turciei, Galatasaray. Un nou eşec ar însemna complicarea parcursului european al "ceferiştilor", caz în care Andone va plăti, mai mult ca sigur, cu postul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net