Eroul CFR-ului a fugit de sărăcie din Senegal când avea 16 ani

Ultima actualizare:

    Balde a marcat de patru ori pentru CFR Cluj
Balde a marcat de patru ori pentru CFR Cluj

Atacantul adus în această vară de ardeleni, Ibrahima Balde, a marcat de paru ori pentru CFR Cluj.

CFR Cluj a transferat 18 jucători în vară, numele care a atras cel mai mult atenția tuturor fiind cel al senegalezului Ibrahima Balde. Fostul atacant al celor de la Atletico Madrid, Osasuna, Reims sau Kuban a ales să vină în România dorit de Dan Petrescu, omul care l-a antrenat în Rusia.

CFR Cluj este lider în Liga 1, cu un bilanț incredibil pentru o echipă formată în doar două luni: 9 victorii, 2 egaluri și o singura înfrângere. Ardelenii sunt la 4 puncte în fața rivalilor de la FCSB și la șase de oltenii de la CSU.

Clujenii au obiectiv câștigarea titlului și și-au adus în aceast vară jucători cu experiență și cu nume. Unul dintre ei, atacantul senegalez Ibrahima Balde. Transferul său în Liga 1 a fost o adevărată lovitură de imagine dată de cei din Gruia, fotbalistul având în CV-ul său cluburi de top precum Atletico Madrid, Osasuna sau Reims, din Franța.

Fotbalistul de 28 de ani a lucrat cu Dan Petrescu în Rusia, în perioada în care ”Bursucul” o pregătea pe Kuban Krasnodar. Tehnicianul CFR-uilui a insistat să-l aducă pe Balde, care, în momentul în care a fost căutat din România, se afla la New York, cu soția, în vacanță.


    Soții Balde
Soții Balde

Dincolo de cartea de vizită impresionantă, Ibrahima are și o poveste de viață incredibilă.

A plecat la 16 ani din țara sa natală, Senegal, în speranța că va avea parte de un trai mai bun. A vrut să facă orice pentru a scăpa de sărăcia de la el de acasă, astfeșl că a ajuns în America de Sud, la  Argentinos Juniors . A stat un an la centrul lor de copii și juniori, apoi a fost transferat la Vélez Sarsfield.

Desprea acea perioadă, Ibrahima chiar a povestit recent într-un interviu.

” Când trăieşti într-un oraş sărac, în condiţii dificile ai doar strada şi şcoala. Şi apoi ai “munca uşora”. Aceasta însemna să vinzi droguri, să jefuieşti şi mulţumesc lui Dumnezeu că am avut familia care mi-a dat o educaţie. Această educaţie m-a ajutat să reuşesc. Era dificil. Te trezeşti dimineaţa, îţi vezi tatăl şi mama că aleargă în fiecare zi, încercând să facă ceva pentru ca tu să mănânci. Eu sunt cel mai tânăr din familie şi am văzut aceste lucruri şi am spus “woow, trebuie să fac ceva”, a spus Balde pentru Prosport.

Caroera fotbalistuilui a luat-o pe drm ascendent, așa că rapid s-a impus și a ajuns la Atletico Madrid, unde a bifat 18 prezențe pentru echipa a doua, și tot atâtea în Primera, când a reușit să marcheze și de trei ori.

A urmat un împrumut la Numancia, apoi transferul la Osasuna, paru ani la Kuban Krasnodar, unde a fost pregătit și de Dan Petrescu, apoi un sezon la Reims, în Franța, până să ajungă la CFR Cluj.


    Ibrahima Balde a fost prezentat la CFR Cluj de președintele Iuliu Mureșan
Ibrahima Balde a fost prezentat la CFR Cluj de președintele Iuliu Mureșan

Deși nu a fost pus la punct cu pregătire, senegalezul s-a adaptat, ușor, ușor cu rigorile echipei lui Petrescu și a reușit deja să marcheze de patru ori pentru clujeni, ultima dată luni seara, în derbiul cu Astra Giurgiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net