Eșecul cu Gaz Metan Mediaș a declanșat haosul la CFR Cluj

Ultima actualizare:

    CFR Cluj este în fierbere după eșecul cu Gaz Metan MediașFOTO: Sportpictures.eu
CFR Cluj este în fierbere după eșecul cu Gaz Metan MediașFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj a fost anul acesta tocată de arbitri, dar ce i s-a întâmplat duminică seară nu a pățit niciodată: arbitrul de centru i-a anulat un gol marcat regulamentar deoarece el a considerat, peste tușier, că a fost ofsaid! Cum oficialul George Găman e din Craiova, orașul contracandidatei la titlu, suspiciunile sunt mari, iar supărarea ardelenilor pe măsură. Drept urmate, patronul campioanei, Neluțu Varga, a anunțat că nu va lăsa echipa pe teren la meciul din etapa viitoare, cu FC Argeș, la Pitești.

Totul a pornit de la un gol marcat de Costache, în minutul 68. Acesta a trimis în plasă de la un metru, dintr-o poziție suspectă de ofsaid, dar regulamentară. Asistentul de pe acea parte, Mircea Orbuleț, a fugit imediat după marcarea golului spre linia de centru, semn că reușita a fost regulamentară din punctul lui de vedere. Numai că atunci centralul George Găman, din Craiova, a fluierat de capul lui ofsaid, anulând golul care ar fi putut însemna revenirea în joc a clujenilor, conduși în acel moment cu 2-0. Până la urmă, în prelungiri, Denis Ciobotariu a redus din handicap, dar era prea târziu, astfel că Gaz Metan s-a impus cu scorul de 2-1 și a aruncat clubul în haos. Pentru că, după ce patronul a anunțat prin Marius Bilașco că, în semn de protest, nu va mai lăsa echipa să joace în următoarea etapă de campionat, duminică, la Pitești, cu FC Argeș, a venit și antrenorul Dan Petrescu spunând că nu mai vrea să continue la o echipă furată non-stop de arbitri.

Imediat după meci, managerul sportiv al clujenilor, Marius Bilaşco, a anunțat public mesajul trimis de patronul Neluțu Varga: “Poţi să pierzi un mci de fotbal, dar nu în maniera aceasta, nu să influenţeze arbitrii. Sunt trei penalty-uri, dintre care două clare, plus un gol anulat. Suntem clar dezavantajaţi. Se continuă în aceeaşi manieră. E clar că nu avem nicio şansă. Să vii să arbitrezi de o asemeea manieră pe CFR Cluj acasă, deja mi se pare că este o tentă. În acest moment suntem echipa dezavantajată de decizii de arbitraj. Decizia patronului este de a nu ne prezenta la următoarea partidă. În semn de protest. De la Roma vom veni la Cluj, nu vom mai merge la Piteşti pentru următoarea etapă de campionat. Nu e vorba doar de această partidă. Se întâmplă din play-off-ul campionatului trecut. Nu putem să jucăm în asemenea condiţii. Când bagi mingea în poartă regulamentar şi ţi se scoate mingea din poartă... Nu ai voie să anulezi un gol perfect valabil. Este tragic ce se întâmplă. Este un mesaj care vine direct de la patron. Este decizia dânsului”, a declarat Bilaşco după meci la posturile care transmit Liga 1. Apoi, patronul Neluțu Varga a confirmat totul printr-un mesaj trimis la Telekom Sport: „Vă jur pe Dumnezeu că nu mai bag echipa nicăieri! Nu vreau sa jignesc, dar cred că acest ministru Ionuț Stroe sabotează fotbalul românesc”, a fost transmis omul de afaceri. Numele șefului MTS a fost adus în discuție deoarece este originar din Craiova și nu și-a ascuns niciodată iubirea pentru Universitatea.

Ca și cum haosul declanșat de intențiile patronului – care par serioase, din moment ce ieri s-au schimbat biletele de sosire din capitala Italiei, unde joi CFR va întâlni pe AS Roma în Liga Europa, pentru Cluj, în loc de București, cum era programat inițial – la câteva minute a venit și antrenorul Dan Petrescu, care a declarat că nu mai poate continua la echipă. “Nu mai vreau să stau la echipă, că n-avem nicio şansă, după meciul cu Roma vreau să plec. M-am săturat, mă duc. Îmi iau la revedere de la toată lumea. Să vină altcineva să facă faţă. Să mă mai lase şi pe mine în pace, să mă mai odihnesc. Eu vreau ca echipa să se prezinte la meciul cu FC Argeş, dar cu alt antrenor, eu nu mai vreau. Am o clauză şi dacă nu mai pot să antrenez ce să fac? Să antrenez cu clauza în mână? Nu mai pot face faţă, am cerut mereu arbitraje corecte, jucători şi să mă lase să-mi fac treaba. Arbitraje corecte n-am... Dacă campioana României este arbitrată acasă aşa... “, a spus Petrescu. El era revoltat de anularea golului: ”N-am mai văzut în istoria fotbalului așa ceva! Uite cum stă! E disperat că am dat gol, nu știe cum să îl anuleze. Eu n-am văzut în istoria fotbalului ca tușierul să dea gol, iar centralul să îl anuleze pentru ofsaid. Nu îi vine să creadă că am marcat, nu știa cum să ni-l anuleze”, a încheiat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net