Exceptându-l pe Ciprian Tătăruşanu, căruia îi merge bine la Rennes, şi grupul de la FCSB, aflat pe val, ceilalţi tricolori au numeroase probleme! Cele mai mari atârnă pe umerii lui Alibec, Hanca, Stanciu şi Andone, care au fost convocaţi pentru a fi readuşi pe linia de plutire, deşi nu acesta e rolul unui selecţioner.


Numele Centrului Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia poate fi uşor schimbat în Centrul Naţional de Psihologie, iar şef peste tot ar trebui numit “doctorul” Cosmin Contra. Acesta a terminat cu bine treaba începută de Christoph Daum, victorie cu Kazahstan şi egal în Danemarca, dar riscă destul de mult începutul pregătirilor pentru obiectivul său: Euro 2020. Are două meciuri tari în faţă, însă “Guriţă” nu ţinteşte omogenizare, reconstrucţie sau rezultate bune cu Turcia şi Olanda, ci readucerea pe linia de plutire a unor jucători care nu se mai regăsesc. Cel puţin asta arată selecţia făcută pentru partidele din 9 şi 14 noiembrie, care este foarte surprinzătoare. Cel mai mult şochează însă prezenţa la lot a lui Denis Alibec şi a lui Sergiu Hanca, doi jucători cu mari problem acumulate în ultima vreme. Atacantul FCSB-ului e la pământ din toate punctele de vedere şi a izbucnit în lacrimi la partida cu Beer Sheva, când n-a reuşit să marcheze deşi era urmărit din tribune de impresari străini.

img_0012.jpg

Florine Andone a fost şi el chemat la lot deşi în ultima vreme n-a mai prins decât finaluri de meci fără goluri marcate pentru Deportivo La Coruna
Foto Click!

Ca să nu mai vorbim de campionatul intern, unde de asemenea e fără gol în 17 meciuri. Şi dinamovistul o duce rău, iar scandalul cu băutura, de la Piatra Neamţ, l-ar fi exclus în mod normal de la orice echipă naţională. Nu şi de la cea condusă de “psihologul” Contra, care pare să aibă un plan bine pus la punct. “Am decis să-l chem pe Alibec pentru că este un jucător de valoare şi are nevoie de o mână de ajutor. În principiu el nu făcea parte din lot, dar după accidentarea lui Bogdan Stancu primul nume care mi-a venit în minte a fost Alibec. La fel a fost și în cazul lui Hanca. Menirea mea ca selecționer este aceea de a-i recupera pentru echipa națională pe jucătorii cu probleme”, a explicat selecţionerul. Nu doar Alibec şi Hanca trebuie să-i mulţumească lui Contra pentru convocări nemeritate! Nicuşor Stanciu e blocat la Anderlecht, unde a prins două meciuri ca titular în acest sezon.

Alibec şi Hanca sunt pacienţii principali

Florin Andone a devenit rezervă la Deportivo, Grozav şi Torje au câştigat doar un meci din ultimele cinci ale lui Karabuk şi sunt pe loc retrogradabil, iar Moţi şi Keşeru au pierdut derby-ul cu Levski, trupa din Sofia venind la două puncte distanţă. În plus, Pantilimon joacă o dată la două meciuri pentru La Coruna, iar când o face ia goluri uşoare, iar un alt “spaniol”, Alin Toşca, a fost cel mai slab de pe teren în egalul lui Betis cu Getafe. Răzvan Marin vine şi el la lot după înfrângerea lui Standard la Gent, iar Chiricheş se mai simte şi el fotbalist la naţională, singurul loc unde prinde minute! Să sperăm cu selecţionerul va reuşi să facă o echipă decentă din acest spital al răniţilor, pentru că două înfrângeri, chiar şi în amicale, nu i-ar prinde bine la început de drum!

Alibec şi Hanca sunt pacienţii principali

Pe olteni nu i-au recunoscut copiii

FRF a deschis duminică porţile bazei de la Mogoşoaia la primul antrenament al tricolorilor înainte de amicalul cu Turcia, de la Cluj. Astfel, o şcoală de fotbal din Bucureşti şi-a adus copiii să-i vadă la lucru pe Andone şi compania, dar au rămas intrigaţi de câţiva jucători, pe care pur şi simplu nu i-au recunoscut! Craiovenii Nicuşor Bancu şi Alexandru Băluţă, dar şi jucătorul Viitorului, Cristi Ganea, au fost solicitaţi la autografe doar după ce puştii au aflat de la părinţi ce caută acolo.

img_0007.jpg

Hanca a fost premiat pentru orgia bahică avută la Piatra Neamţ şi pentru forma slabă arătat în ultima perioadă cu o convocare la echipa naţională
Foto Click!
 
 
Loading...