Euro 2016: echipe calificate

Ultima actualizare:

    Program optimi Euro 2016foto: Click!
Program optimi Euro 2016foto: Click!

După ultima etapă a preliminariilor Euro 2016 s-a aflat numele a încă patru echipe calificate.

Până acum la Euro 2016 sunt 16 echipe calificate, Franţa, ţara gazdă, plus alte 15 naţionale. Dintre aceste Germania a reuşit un record de 12 prezenţe consecutive, iar Albania este debutantă în competiţie.

Iată cele 15 echipe: Islanda (grupa A, Cehia (grupa A, Belgia (grupa B), Ţara Galilor (grupa B), Spania (grupa C), Anglia (grupa E), Elveţia (grupa E), Irlanda de Nord (grupa F), România (grupa F), Austria (grupa G), Italia (grupa H), Portugalia (grupa I), Albania (grupa I), Germania (grupa D) şi Polonia (grupa D).

Euro 2016 echipe calificate: recordul nemţilor

Dintre echipele calificate până acum la Euro 2016 se remarcă Germania. Nemţii au câştigat meciul cu Georgia, 2-1, şi au încheiat pe primul loc grupa D. Jocul “panzerelor” nu a strălucit însă, campioana mondială fiind la un pas de a ajunge la baraj. În cele din urmă scorul le-a fost favorabil nemţilor şi au reuşit să stabilească un record greu de egalat. Au 12 prezenţe consecutive la Euro şi-n ultimii 47 de ani au ajuns la 23 de turnee finale, Europene sau Mondiale.

Euro 2016 echipe calificate: premiera albanezilor

Albania a bătut Armenia cu 3-0 şi a terminat pe locul doi al grupei, după Portugalia, dar în faţa mult mai tritratelor Danemarca sau Serbia. “Când am spus că Albania poate să se califice din grupa aceasta, toți au râs de mine. Acum trei ani şi jumătate, când a început aventura aceasta, le-am spus jucătorilor că trebuie să credem în noi. Dar în cele din urmă, cei care au râs la urmă sunt cei care au sărbătorit acum”, a spus selecţionerul, De Biasi, care a adăugat: “Am avut un întreg popor alături. I-am făcut pe albanezi fericiți. Este cel mai frumos moment din viaţa mea”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net