"Falimentul" de la CFR Cluj, în 5 paşi

Ultima actualizare:

    Clujenii au fost eliminaţi din Europa de Dudelange
Clujenii au fost eliminaţi din Europa de Dudelange

Haosul de la gruparea ardeleană, campioana la zi în Liga I, a fost prevestit încă din vara anului trecut.

Rămasă fără antrenor şi fără căpitan în doar câteva zile, CFR Cluj pare să fi abandonat lupta pentru titlu cu FCSB şi Craiova, în ciuda faptului că se află în continuare pe primul loc în clasament, cu două etape rămase din sezonul regular.

Situaţia falimentară de la CFR n-a apărut peste noapte, semne ale degringoladei de la club instalându-se imediat după ce clujenii au luat titlul anul trecut.

*Alba-neagra cu antrenorii. Plecarea lui Dan Petrescu la chinezi nu poate fi imputată oficialilor de la CFR, care sunt însă răspunzători pentru episodul jenant cu Edi Iordănescu, dat afară după numai trei meciuri. De asemenea, alegerea lui Conceicao n-a fost una pe măsura pretenţiilor, CV-ul tehnicianului portughez fiind mai degrabă modest.

*Lipsa transferurilor tari. Vara trecută, pentru a forţa accesul în grupele Ligii Campionilor, patronul Nelu Varga ar fi trebuit să investească în trei-patru achiziţii importante, care să ofere echipei un plus de calitate. Au fost aduşi doar nişte anonimi liberi de contract, iar CFR-ul a fost pedepsită încă de la prima confruntare europeană, cu suedezii de la Malmö.

*Ruşinea cu Dudelange. Picaţi din Liga Campionilor din Liga Europa, CFR Cluj şi-a bătut joc de norocul avut la tragerea la sorţi, campioana României fiind pusă să joace dubla decisivă pentru intrarea în grupe cu luxemburghezii de la Dudelange. Ce-a urmat ştie toată lumea, CFR fiind eliminată uluitor, după ce la un moment dat scorul la general era 5-0 pentru Dudelange. O calificare ar fi adus clubului în jur de 10 milioane de euro, bani care ar fi rezolvat multe probleme.

*Banii aruncaţi pe Baptista. Amatorismul deciziilor luate de CFR în ultima jumătate de an s-a văzut cel mai mai bine prin transferul „galacticului” Julio Baptista (37 de ani), fost jucător la Real Madrid. Pe lângă faptul că brazilianul e doar o epavă a fotbalistului de altădată, s-a spus căp el a venit la CFR pe un salariu colosal, de aproape 40.000 de euro. Chiar dacă nu e aşa, iar retribuţia este mai mică, tot sunt bani aruncaţi pe geam, apărând astfel şi motive de invidie pentru colegii lui Baptista.

*Revolta vestiarului. Jucătorii CFR-ului au fost pedepsiţi pentru eliminarea prematură din cupele europene cu nerespectarea unor condiţii contractuale, inclusiv primele pentru câştigarea titlului fiind puse pe „stand-by”. Evident, nemulţumirea în vestiar a crescut de la zi la zi şi a explodat la începutul acestui an. Ca urmare, liderul şi căpitanul Camora şi-a pierdut banderola de căpitan, iar lotul CFR-ului a fost împărţit în două tabere, existând şi câţiva jucători care n-au fost de-acord cu „revoluţia”.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net