Luni seara a avut loc pe Stade Sébastien-Charléty un amical african relocat la Paris pentru că majoritatea jucătorilor celor două echipe evoluează în Europa şi le este mult mai simplu să ajungă înapoi la cluburi.


Partida dintre Senegal şi Coasta de Fildeş nu s-a încheiat însă pe teren pentru că în minutul 88, la scorul de 1-1, cei 10.000 de suporteri, în majoritate senegalezi, au pătruns pe teren şi i-au atacat pe jucători. Starul lui Liverpool, Sadio Mane, marcator al golului trupei de la Dakar, s-a aflat printre ţinte, dar n-a păţit nimic. Arbitrul francez al partidei, Tony Chapron, a suspendat imediat meciul şi a trimis cele două echipe la vestiare. Jucătorii au ajuns cu greu acolo pentru că fanii au vrut pur şi simplu să-i dezbrace de echipamente.

gettyimages-658414766.jpg

Nemulţumiţi că meciul lâncezeşte, fanii africani au escaldat gardul şi au intrat pe teren. Senegalezii au fost cu circul
FOTO: Getty Images

Comunitatea africanilor din Paris este imensă, dar cei mai mulţi sunt din Senegal, una dintre echipele care au jucat aseară în capitala Franţei. Ivorienii au fost în minoritate, dar până la urmă incidentele n-au escaladat în violenţe.

gettyimages-658424046.jpg

Forţele de ordine au încercat cu greu să-i controleze pe turbulenţi, dar au fost depăşiţi numeric şi n-au putut să-i evacueze de pe gazon
FOTO: Getty Images

gettyimages-658432296.jpg

Arbitrul partidei şi-a dat repede seama că meciul nu mai poate continua şi i-a pus capăt în minutul 88
FOTO: Getty Images
 
 
Loading...

Alte articole